Publicatiedatum: 15 december 2016

Logo Aalsmeer

Startdatum zienswijzetermijn: 16 december 2016

Einddatum zienswijzetermijn: 26 januari 2017

Type bekendmaking : omgevingsvergunning en besluit hogere grenswaarden geluid

Zaaknummer: Z-2016/036160

Locatie: Aalsmeerderweg (naast) 378

Ontwerp besluit omgevingsvergunning in afwij king van het bestemmingsplan Landelijk Gebied Oost, Aalsmeerderweg (naast) 378

Het college van burgemeester en wethouders van Aalsmeer maakt, ingevolge artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wabo, bekend dat zij voornemens is de aanvraag om omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Landelijk Gebied Oost ten behoeve van de nieuwbouw van een vrijstaande woning te verlenen. De aanvraag is geregistreerd onder nummer Z-2016/036160.

De gewenste ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan Landelijk Gebied Oost. Voor dit voornemen dient door middel van een uitgebreide procedure voor de omgevingsvergunning afgeweken te worden van het geldende bestemmingsplan.

Ontwerpbesluit hogere grens waarden

Akoestisch onderzoek heeft uitgewezen dat de voorkeursgrenswaarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting voor de woning zal worden overschreden vanwege het wegverkeerslawaai van de Aalsmeerderweg en vanwege het industrielawaai van Schiphol Oost. Uit het onderzoek blijkt tevens dat geluidreducerende maatregelen onvoldoende mogelijk en effectief zijn. Ingevolge artikel 76a van de Wet Geluidhinder is het mogelijk om voor de geluidbelasting van het wegverkeer een ontheffing te verlenen en ingevolge artikel 45 van diezelfde wet is het mogelijk om voor de geluidbelasting van het industrielawaai een ontheffing te verlenen.

Ter informatie:

De aanvraag voor omgevingsvergunning, de ontwerp-beschikking, de ruimtelijke onderbouwing, het ontwerp besluit hogere grenswaarden en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 16 december 2016 voor 6 weken op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

  • bij de Balie Burgerzaken in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1 (openingstijden balie: maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 14:00 (vrije inloop). Op woensdag is de balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur.

  • Via de gemeentelijke website http://www.aalsmeer.nl/web/Wonen-en-leven/Bestemmingsplannen-en-structuurvisies/Hoe-raadpleegt-u-een-bestemmingsplan.htm, via deze site is het mogelijk een zienswijze digitaal in te dienen;

  • bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het Raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag, dinsdag en woensdag tussen 8:30 en 15:30, donderdag tussen 8:30 en 16:30 en vrijdag tussen 8:30 en 12:30);

  • Via de website ruimtelijkeplannen.nl http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0358.OIAVHB02xK-OW01

Zi enswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een zienswijze betreffende de ontwerpbeschikking schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) kenbaar maken. De zienswijzen kunnen naar keuze ook mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 0297-387575 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Naar boven