Inspraak voorontwerp bestemmingsplan `Midwolda-Oostwold 2016’

Logo Oldambt

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt maakt bekend dat het voorontwerp bestemmingsplan ‘Midwolda-Oostwold 2016’ is vastgesteld.

Met dit nieuwe bestemmingsplan wordt voor de kernen in een actuele planologische regeling voorzien, met inachtneming van een aantal nieuwe ontwikkelingen, zoals nieuwbouw van huurwoningen aan de Niesoordlaan in Midwolda, een parkachtige inrichting van de voormalige locatie van De Wissel in Midwolda.

 

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.1, onder lid 5 van de Wro (Wet ruimtelijke ordening) delen wij mee dat sprake is van overschrijding van de in artikel 3.1, onder lid 2 opgenomen periode van het na 10 jaar vaststellen van het bestemmingsplan.

Dit heeft overigens geen gevolgen, omdat er overwegend sprake is van actualisering en er grotendeels sprake is van een conserverend bestemmingsplan.

 

Het voorontwerp bestemmingsplan ‘Midwolda-Oostwold 2016’, ligt vanaf 15 december 2016 gedurende zes weken ter inzage. De stukken kunnen worden bekeken in het gemeentehuis van Oldambt, Johan Modastraat 6 te Winschoten op werkdagen tussen 9.00 uur en 12.30 uur. Tevens kan een mondelinge inspraakreactie worden ingediend.

 

Het voorontwerp bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt het plan raadplegen door bij het tabblad ID de plancode in te vullen. De plancode van het plan is:

NL.IMRO.1895.21BP0001-0201. Ook de planbestanden zijn hier digitaal te raadplegen.

 

Gedurende de termijn van ter inzage ligging kunnen ingezetenen van de gemeente Oldambt en belanghebbenden schriftelijk een inspraakreactie geven op het voorontwerp bestemmingsplan.

De inspraakreacties dienen te worden gezonden aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt, Postbus 175, 9670 AD Winschoten.

 

Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor kunt u contact opnemen met het cluster Ruimtelijke Zaken, team Ruimte en Economie, via het telefoonnummer (0597) 482000.

 

Winschoten, 14 december 2016

Naar boven