Gemeente Bernheze – Milieueffectrapportage – 14 december 2016

Logo Bernheze

Burgemeester en wethouders van Bernheze maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 4.a., van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 8 augustus 2016 heeft Van der Lee Opfokbedrijf BV medegedeeld dat hij voornemens is om de pluimveehouderij aan de Dintherseweg 23 in Nistelrode te wijzigen door de mogelijkheid om ook vleeskuikens binnen de inrichting te mogen houden. De activiteit is onderworpen aan een milieueffectrapportage beoordeling ingevolge het Besluit milieueffectrapportage 1994 jo. Artikel 7.2, lid 4 van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van Bernheze hebben besloten dat door initiatiefnemer geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld, alvorens een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepaling omgevingsrecht (Wabo) voor de voorgenomen activiteit.

Naar de mening van burgemeester en wethouders van Bernheze leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij worden ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Het besluit en de overige stukken liggen vanaf 14 december 2016 gedurende zes weken ter inzage bij de gemeente Bernheze. Op het adres De Misse 6 te Heesch.

Het besluit dient te worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep van derden. Dit kan in het kader van de vergunningverlening in het kader van de Wabo aan de orde worden gesteld.

Burgemeester en wethouders van Bernheze

Naar boven