Terinzageligging ontwerpstructuurvisie Landelijk Gebied Oost

Logo Aalsmeer

Op 6 december 2016 hebben burgemeester en wethouders van Aalsmeer het ontwerp van de structuurvisie Landelijk Gebied Oost vrijgegeven voor inspraak en overleg. Dit betekent dat iedereen met ingang van 15 december 2016 tot en met 25 januari 2017 de ontwerp structuurvisie kan inzien. Dit is tevens de reactietermijn.

Wat is het doel van de Landelijk Gebied Oost?

Het gebied van de structuurvisie wordt globaal begrens door: een deel van de Hogedijk in het noorden, de Bosrandweg in het oosten, de Legmeerdijk in het zuiden en de Machineweg in het westen. Eind 2015 is de door de gemeenteraad de Nota van uitgangspunten Landelijk Gebied Oost opgesteld. Deze Nota is de start om te komen tot een gedragen structuurvisie voor de Oosteindedriehoek, Hornwegdriehoek en het Schinkeldijkje. Voor dit gebied is als enige tijd geconstateerd dat het verrommelt en dat de economische toekomst voor een groot deel van de bedrijven ontbreekt. In het kader van de ontwerpstructuurvisie Landelijk Gebied Oost is met de eigenaren van de grotere percelen op individuele basis gesproken. Verder zijn er in maart en juli 2016 twee grote bijeenkomsten geweest met bijna alle eigenaren en omwonenden. De ontwerpvisie beschrijft waar de participanten met het gebied naar toe willen en geeft daarvoor spelregels en kaders mee. Met het vrijgeven van de ontwerpstructuurvisie is een belangrijke stap gezet in het transformeren van afgeschreven kassengebieden in Aalsmeer Oost naar woningbouw. Hiermee wordt een transformatie gefaciliteerd die een zekere verrommeling tegengaat. Met de ontwerpstructuurvisie Landelijk Gebied Oost wordt de bestuurlijke oplegger ter inzage gelegd. In de bestuurlijke oplegger worden een aantal accenten geplaatst over stedenbouw, bereikbaarheid, de woonagenda en duurzaamheid. De bestuurlijk oplegger maakt deel uit van de besluitvorming.

Waar vind u informatie?

Het ontwerp van de structuurvisie vindt u op de volgende manieren:

  • -

    de landelijke voorziening van www.ruimtelijkeplannen.nl door te zoeken op identificatiecode: NL.IMRO.0358.SVLGoost-OW01;

  • -

    de gemeentelijke voorziening, rechtstreeks via http://0358.ropubliceer.nl, of via de website www.aalsmeer.nl.

U kunt er ook voor kiezen om de papieren stukken in te zien. Deze stukken liggen gedurende bovengenoemde periode ter inzage bij de balie Burgerzaken op het raadhuis van Aalsmeer aan het Raadhuisplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de centrale balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur.

De papieren stukken liggen tevens ter inzage bij de balie Bouwen op het raadhuis aan de Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. U kunt zich melden bij de centrale balie. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, en vrijdag 8.30-12.30 uur.

Hoe kunt u reageren?

U kunt vanaf 15 december 2016 gedurende zes weken reageren (tot en met 25 januari 2017). Een ieder kan schriftelijk of mondeling een reactie indienen op de structuurvisie Landelijk Gebied Oost. Uw schriftelijke reactie kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG, Aalsmeer) onder vermelding van “ontwerpstructuurvisie Landelijk Gebied Oost”. Een email sturen kan ook: info@aalsmeer.nl.

Informatiemarkt

Op woensdag 11 januari 2017 nodigen wij u uit voor een informatieavond in de foyer van de Mikado in Aalsmeer. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden vanaf 19.30 uur tot ongeveer 21.00 uur. Op de informatieavond wordt een presentatie gegeven door wethouder Gertjan van der Hoeven over de inhoud en doelstellingen van de structuurvisie. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen en het indienen van een inspraakreactie.

Wat gebeurt er daarna?

Na afloop van de inzagetermijn worden alle reacties gebundeld en in een Nota van Inspraak voorzien van een antwoord. De ontwerpstructuurvisie wordt vervolgens tezamen met de Nota van Inspraak ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad. Tegen de vaststelling van een structuurvisie staat geen bezwaar en beroep open. Reacties die al eerder zijn ingediend worden meegenomen in deze procedure.

Meer informatie?

Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie en/of een nadere toelichting op dit plan kunt u contact opnemen met de heer G. Koppenaal (projectleider) van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, -mail info@aalsmeer.nl, telefoon 020-540 4632.

Naar boven