Ontwerpbestemmingsplan Jipkesbelt

Logo Hellendoorn

Bij het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7 in Nijverdal ligt vanaf zaterdag 17 december 2016 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan Jipkesbelt ter inzage. Het loket is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en buiten deze tijden op afspraak, telefoon 0548-630 214.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan met de unieke naam: NL.IMRO.0163.BPJIPKESBELT-ON01

inzien op ruimtelijkeplannen.nl via de link: http://iturl.nl/snByUNJ

Downloaden is mogelijk via de link: http://iturl.nl/sn6s5rM

Het plan omvat gronden aan de Jipkesbeltweg te Nijverdal. Aan de westzijde is het gebied begrensd door de Regge, aan de oostzijde door de Jipkesbeltweg, aan de zuidzijde door het volkstuinencomplex en aan de noordzijde door een aantal weilanden.

Dit ontwerpbestemmingsplan heeft tot doel een woonlocatie voor een woning te realiseren. Deze is bedoeld als financiële drager voor de revitalisering van Landgoed De Eversberg te Nijverdal. Landschap Overijssel heeft in het kader van het lopende revitaliseringsproces circa 15,5 ha van het landgoed in eigendom verkregen. De revitalisatie, die reeds in gang is gezet, richt zich o.a. op de cultuurhistorische waarden van het landgoed (lanen, paden, waterpartijen, beplantingen, Engelse tuin), op de ecologische waarden en potenties, op de recreatieve ontsluiting en koppeling aan routes in de omgeving (fietssnelweg F35 en wandelstructuur Wierdensestraat), op de realisatie van een alternatieve ontsluiting voor de bestaande woningen naar aanleiding van het combiplan en op het creëren van een sociaal veilig uitloopgebied en speelaanleidingen t.b.v. van omliggende woonwijken.

Centraal op het landgoed worden twee locaties ontwikkeld, te weten Evershoeve en Koetshuis. Voor de revitalisatie van Landgoed De Eversberg is een extra financiële drager nodig. Naast de ontwikkeling op het landgoed zelf is deze drager gevonden in het mede ontwikkelen van twee bijzondere woningbouwlocaties tussen Hellendoorn, Nijverdal en Hulsen. Planlocatie Jipkesbelt is er daar een van, locatie Katenhorst de andere. Deze locaties bieden de mogelijkheid om wonen, natuur en landschap met elkaar te verenigen en in samenhang te ontwikkelen en te versterken. Voor Landgoed de Eversberg en de locatie Katenhorst worden afzonderlijke bestemmingsplannen in procedure gebracht.

Tijdens de hiervoor genoemde periode van terinzageligging kan een ieder naar keuze schriftelijk, mondeling (bij het bovengenoemde loket) of per e-mail een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Hellendoorn, Postbus 200, 7440 AE in Nijverdal (per mail via: gemeentebestuur@hellendoorn.nl).

Een zienswijze dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

- uw naam en adres;

- een dagtekening;

- een omschrijving van het bestreden besluit;

- de gronden waarop uw zienswijze stoelt (de motivering).

 

Naar boven