Ontwerp bestemmingsplan 'Aardgascondensaatleiding van Geefsweer Knooppunt - Delfzijl Tankenpark'

Logo Delfzijl

Het plan is een tweede aardgascondensaatleiding aan te leggen via een nieuw tracé omdat bij het huidige tracé langs het Afwateringskanaal van Duurswold geen ruimte is voor een extra leiding. De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wil in het belang van een bestendige afvoer van vloeistoffen kunnen beschikken over een tweede vloeistofleiding.

Het nieuwe tracé is in strijd met het geldende bestemmingsplan 'Delfzijl – Buitengebied Zuid' (partiële hervaststelling) en het voorbereidingsbesluit 'Oosterhorn'.

 

De nieuwe leiding wordt aangelegd vanaf Geefsweer Knooppunt (GFWKN) naar Delfzijl Tankenpark (DZLTP). Het tracé kruist de N362 en loopt vervolgens in noordelijke richting evenwijdig ten westen van de Geefsweersterweg tot aan het Oosterhornkanaal. Hier wordt de leiding gebundeld met het bestaande leidingtracé naar het perceel aan de Zeesluizen op het industrieterrein 'Oosterhorn' ten (noord)oosten van Farmsum.

 

Ter inzage

Het plan ligt van 15 december 2016 tot en met 25 januari 2017 ter inzage in het gemeentehuis. U maakt hiervoor een afspraak bij het Klant Contact Centrum via www.delfzijl.nl of via telefoonnummer 140596 of bij de receptie. De plannen liggen ook ter inzage in de openbare bibliotheek, Oude Schans 23 te Delfzijl. Daarnaast is het plan in te zien via www.delfzijl.nl, ‘Bestuur en Beleid’, ‘Ruimtelijke Plannen’ (onder Beleid), ‘Bestemmingsplannen en beheersverordeningen’. De digitale versie van een bestemmingsplan is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt het digitale plan.

 

Zienswijzen

Tijdens deze termijn kunt u schriftelijke zienswijzen over het plan indienen bij de raad, Postbus 20000, 9930 PA Delfzijl of mailen naar: inspraakruimtelijkeplannen@delfzijl.nl.

Vermeld in uw brief of e-mail uw naam, adres en woonplaats en vermeld bovenaan uw brief of in uw e-mail bij onderwerp: ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan 'Aardgascondensaatleiding Geefsweer-Delfzijl'. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de afdeling Ontwikkeling via telefoonnummer (0596) 63 99 49.

Naar boven