M.e.r.-beoordelingsbesluit N211

Logo Westland

Burgemeester en wethouders van gemeente Westland maken overeenkomstig artikel 7.19 eerste lid van de Wet Milieubeheer bekend dat voor de voorbereiding van de aanpassing aan de N211 een m.e.r.-beoordeling is uitgevoerd.

Het bestemmingsplan ‘Reconstructie N211 Wippolderlaan’ maakt de verbreding met bijbehorende werken van de N211 over het tracé Wippolderlaan mogelijk. Het doel van dit bestemmingsplan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de verbreding van de provinciale weg N211 (Wippolderlaan) op het grondgebied van de gemeente Westland en de gemeente Midden-Delfland. De N211 is de provinciale weg die de rijksweg A4 verbindt met (de kust achter) het Westland, de agglomeratie Den Haag en Hoek van Holland. Ook ontsluit deze weg samen met de N222 (veilingroute) de zuidzijde van de Haagse regio en de gemeente Westland met haar agro-logistieke bedrijfsterreinen en vice versa. Door het toevoegen van een extra rijbaan en het vervangen van kruispunten met verkeerslichten door ongelijkvloerse kruisingen gaat de doorstroming soepeler en is de reistijd over de N211 korter

In deze m.e.r.-beoordeling (plus) is voor alle relevante milieuthema’s onderzocht wat de effecten van de aanpassingen aan de N211 zijn voor het milieu en de omgeving. De conclusie van de m.e.r.-beoordeling is dat belangrijke nadelige milieugevolgen voor het Bestemmingsplan N211 kunnen worden uitgesloten en daarmee hoeft geen milieueffectrapportage opgesteld te worden. Het College van B&W heeft deze beslissing overgenomen. In de m.e.r.-beoordeling zijn wel diverse maatregelen opgenomen die de kwaliteit van de leefomgeving verbeteren. Deze maatregelen zijn voor een groot deel overgenomen in het bestemmingsplan.

Inzien

Van 16 december 2016 tot en met 26 januari 2017 ligt de m.e.r.-beoordeling als onderdeel van het bestemmingsplan N211 ter inzage. U kunt plan en bijlagen bekijken via www.140174.nl/ruimtelijkeplannen of via ruimtelijkeplannen.nl. Het is ook mogelijk om de stukken op afspraak in te zien bij het Omgevingscontactcentrum. U belt hiervoor tijdens kantoortijden op 14 0174.

Naar boven