Vaststelling bestemmingsplan Rijnseweg 1, Odijk, gemeente Bunnik

Logo Bunnik

Burgemeester en wethouders van Bunnik maken bekend dat de gemeenteraad van Bunnik op 24 november 2016 het bestemmingsplan `Rijnseweg 1, Odijk’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen voor iedereen ter inzage met ingang van 15 december 2016 gedurende zes weken (tot en met het einde van de beroepstermijn).

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

In het bestemmingsplan wordt de bestemming bedrijf gewijzigd in de bestemming wonen en tuin. Dit betekent dat de bedrijfsmatige activiteiten die mogelijk waren op het perceel flink worden teruggebracht. Wel wordt het mogelijk gemaakt om een schuur ten behoeve van opslag te bouwen met een omvang van 350m2. Daar mag geen detailhandel plaatsvinden. De locatie van de schuur is ingepast in een landschapsplan.

 

Verder krijgt een klein deel van het perceel de bestemming verkeer. Deze gronden worden overgedragen aan de gemeente en de gemeente kan hierdoor het wegprofiel zoals elders van de Rijnseweg doorzetten ter hoogte van Rijnseweg 1. Ook wordt het zicht vanuit de Rijnseweg op het fietspad verbeterd. Dit komt de verkeersveiligheid ten goede.

De wijzigingen ten opzichte van het terinzage gelegde ontwerpbestemmingsplan betreft de beschrijving van de verkeersituatie en de gewenste toekomstige verkeersituatie in de Toelichting van het bestemmingsplan.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het plan is binnen de genoemde termijn als volgt digitaal raadpleegbaar:

Het plan is volledig digitaal raadpleegbaar op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0312.bpODKrijnseweg1-va01.

De bronbestanden van het plan zijn beschikbaar via http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0312/NL.IMRO.0312.bpODKrijnseweg1-va01.

U kunt het plan ook inzien (digitaal en op papier) in het gemeentehuis, Singelpark 1 in Odijk.

Beroep instellen

Met ingang van 16 december 2016 kan gedurende zes weken (tot en met 26 januari 2017) beroep worden ingesteld tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

 

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te hebben gebracht;

  • een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorzie-ning wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Meer informatie hierover vindt u op www.raadvanstate.nl

 

Naar boven