Beheersverordening Rivieroevers

Logo Papendrecht

Het college van burgemeester en wethouders van Papendrecht maakt bekend dat de gemeenteraad op 28 januari de beheersverordening Rivieroevers heeft vastgesteld. De beheersverordening ligt vanaf 11 februari 2016 voor een ieder gedurende zes weken ter inzage en treedt in werking op 17 februari 2016.

De beheersverordening is in hoofdzaak gebaseerd op een gedeelte van het huidige bestemmingsplan Rivieroevers met uitzondering van ontwikkellocaties en is conserverend van karakter. Het besluitgebied van de beheersverordening wordt globaal gevormd in het Noorden door de Beatrixstraat, de Pontonniersweg en het Bosch, in het Oosten door de Pontonniersweg, in het Zuiden door de rivier Beneden Merwede en in het Oosten door de Slobbengorsweg en Julianastraat. De beheersverordening bestaat uit een verbeelding van het plangebied, regels en een toelichting. Qua vormgeving is een beheersverordening vergelijkbaar met een bestemmingsplan. Een beheersverordening maakt geen nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk.

Op grond van de inspraakverordening heeft de ontwerp-beheersverordening van 1 oktober 2015 tot en met 28 oktober 2015 ter inzage gelegen. Naar aanleiding van deze ter inzage legging zijn geen inspraakreacties ontvangen.

De beheersverordening Rivieroevers ligt vanaf 11 februari 2016 tot en met 23 maart 2016voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Markt 22. De stukken kunnen tijdens openingstijden op werkdagen worden ingezien op de leestafel of na afspraak (telefoonnummer 14078). De stukken kunnen ook op de gemeentelijke website (www.papendrecht.nl) worden ingezien en gedownload. Daarnaast is de beheersverordening te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen de vastgestelde beheersverordening kan geen beroep worden ingesteld.

Naar boven