Wet geluidhinder terinzagelegging ontwerpbesluit

Logo Valkenswaard

Burgemeester en wethouders van Valkenswaard maken bekend dat zij voornemens zijn om ontheffing te verlenen voor een hogere geluidsbelasting, als bedoeld in de Wet geluidhinder, voor de locatie Europalaan – Bosstraat, waar drie woningen gerealiseerd kunnen worden.

Uit een akoestisch onderzoek is gebleken dat bij de nieuw te bouwen woningen de voorkeursgrenswaarde van 48 dB als gevolg van het wegverkeer van de Europalaan wordt overschreden. Deze geluidbelasting vindt plaats op de voorgevel van de woningen, op meerdere verdiepingshoogten. De maximale ontheffingswaarde van 63 dB voor nieuwbouw in stedelijk gebied wordt niet overschreden.

Het ontwerpbesluit en bijbehorende stukken liggen op grond van artikel 110c, lid 2 van de Wet geluidhinder vanaf 15 december 2016 ter inzage bij het omgevingsloket van het gemeentehuis van Valkenswaard aan de Hofnar 15.

Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbesluit kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging (tot en met 25 januari 2017) worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10100, 5550 GA te Valkenswaard. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor een toelichting op de stukken kunt u telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer (040) 208 34 44.

Alleen belanghebbenden die tijdig (schriftelijk en/of mondeling) zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit kunnen later beroep instellen tegen het besluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Valkenswaard, 14 december 2016.

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris, drs. R.F.W. van Eijck

de burgemeester, drs. A.B.A.M. Ederveen.

Naar boven