Kennisgeving bestemmingsplan “Kleiwegkwartier”

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 23 december 2016 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag  2 februari 2017) het ontwerpbestemmingsplan "Kleiwegkwartier” NL.IMRO.0599.BP1083Kleiwegkwart-) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij de stadswinkel Centrum (Stadhuis), ingang zijde Doelwater (tegenover het hoofdbureau van politie), kamer 22a.

 

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/bestemmingsplannenen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

De aanleiding om een nieuw bestemmingsplan te maken voor het Kleiwegkwartier is de noodzaak om het op dit moment geldende, maar verouderde bestemmingsplan te actualiseren.

 

Het Kleiwegkwartier maakt onderdeel uit van het deelgebied Hillegersberg – Schiebroek. Globaal gezien ligt het gebied in het noorden van de stad, net buiten de noordelijke ringweg (A20). De zuidelijke grens van het gebied wordt gevormd door de spoorlijn Rotterdam – Gouda. De oostelijke plangrens ligt in het hart van de Rotte en verder aan de noordzijde van de Prins Bernhardkade. Aan de noordzijde volgt de begrenzing van het gebied de Straatweg, Johan de Wittlaan, Stadhouderslaan, Emmalaan, het Arolsenplein en de Melanchtonweg tot aan het gelijknamige Randstadrail-station. De westelijke plangrens wordt gevormd door de spoorlijn van de Randstadrail (voorheen de Hofpleinlijn) en het terrein van de voormalige RET-remise Kleiweg. Het nieuwe bestemmingsplan is in grote lijnen gelijk aan het geldende plan: bedoeld is om zoveel mogelijk de rechten uit het geldende bestemmingsplan over te nemen. Het nieuwe plan is echter geen exacte kopie van het vorige plan. Bepaalde zaken worden op een andere manier geregeld en op bepaalde locaties worden de mogelijkheden verruimd of juist beperkt. Ook zijn er verschillen met het vorige plan als gevolg van nieuw beleid ten aanzien van ruimtelijke ordening.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met mevrouw M. Hildenbrant via nummer 06-10040308 bellen.

 

Informatieavond

Op donderdag 12 januari 2017 wordt er van 19.00 tot 20.30 uur een informatievond gehouden over het ontwerpbestemmingsplan. De informatieavond vindt plaats in Centrum Djoj, Antony Duyklaan 5-7-9 te Rotterdam en kent geen vast programma. U kunt op elk tijdstip tussen 19.00 en 20.30 uur binnenkomen en het ontwerpbestemmingsplan inzien. Er zijn verschillende ambtenaren aanwezig aan wie u vragen kunt stellen over de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage ligt.

 

Rotterdam, 21 december 2016 

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

dhr. C.H. Jaeger

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven