Mededeling van afwijzen van de aanvraag van Oxea Nederland B.V. voor ontheffing van de verplichting tot het aanwijzen van een netbeheerder voor een gastransportnet, ACM

Zaaknummer: 15.0097.30

  • 1. Op grond van artikel 2, achtste lid van de Gaswet wijst degene aan wie een ander net toebehoort dan het landelijk gastransportnet, voor het beheer van dat net een of meer naamloze of besloten vennootschappen als netbeheerder aan. Van de verplichting voor het aanwijzen van een netbeheerder kan op grond van artikel 2a, eerste lid van de Gaswet bij de Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) ontheffing worden aangevraagd.

  • 2. Op 22 januari 2015 heeft ACM van Oxea Nederland B.V. een aanvraag voor een ontheffing ontvangen. ACM heeft besloten de ontheffing niet te verlenen. ACM heeft vastgesteld dat de aanvrager beschikt over een installatie en niet over een net. Daarmee voldoet de aanvraag niet aan de wettelijke voorwaarden voor een ontheffing.

  • 3. ACM heeft de uniforme openbare voorbereidingsprocedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) van toepassing verklaard op de totstandkoming van het ontheffingbesluit. Het ontwerp van het ontheffingbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken hebben voor een periode van zes weken ter inzage gelegen. Belanghebbenden hebben de mogelijkheid gehad om hun zienswijzen op dit ontwerpbesluit schriftelijk en/of mondeling naar voren te brengen. ACM heeft geen zienswijzen ontvangen.

  • 4. Tegen het besluit kunnen degenen, wier belang bij het besluit is betrokken, binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd beroep instellen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven, Postbus 20021, 2500 EA ’s-Gravenhage (artikel 6:8 lid 4 Awb). ACM legt het besluit gedurende de beroepstermijn voor belanghebbenden ter inzage. Als u het besluit wilt inzien, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de Directie Energie van ACM (tel. 070-722 2000). Ter aanvulling is het besluit gepubliceerd op de internetpagina van ACM (www.acm.nl/nl/onderwerpen/energie/).

Naar boven