gewijzgd vastgesteld bestemmingsplan

Logo Lingewaard

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken, gelet op artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Lingewaard op 17 november 2016 het volgende bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld:

Bestemmingsplan Steenfabriek Huissenswaard

In juli 2012 is een standpunt ingenomen over het tracé voor de doortrekking van de A15 tussen Ressen en de A12. Gekozen is voor een brug over het Pannerdensch Kanaal. Deze brug wordt deels gerealiseerd over het terrein van de steenfabriek Huissenswaard en heeft daardoor gevolgen voor het gebruik van het daar aanwezige kleidepots. Om de steenfabriek op zijn huidige locatie ook in de toekomst optimaal te kunnen laten functioneren worden de kleidepots verplaatst naar de zuidzijde van het perceel steenfabriek Huissenswaard. Het bestemmingsplan Steenfabriek Huissenswaard beoogt de verplaatsing van de kleidepots planologisch mogelijk te maken.

In het ontwerpraadsvoorstel is opgenomen dat geen exploitatieplan zal worden vastgesteld.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De wijziging heeft betrekking op:

  • 1.

    Het correct weergeven van de aanwezige aardgastransportleiding op de verbeelding inclusief aanpassing van de regels;

  • 2.

    Aan de gronden gelegen binnen de zone waar de tunnel van de Betuweroute is gelegen wordt in de regels het gebruik ten behoeve van spoorwegdoeleinden toegevoegd

  • 3.

    Teneinde het gebruik van de gronden binnen de bestemming Groen gelegen binnen de zone waar de tunnel van de Betuweroute is gelegen het gebruik ten behoeve van spoorwegdoeleinden toe te staan, zijn deze gronden op de verbeelding voorzien van een aanduiding.   

    Het bestemmingsplan Steenfabriek Huissenswaard met vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor een ieder met ingang van donderdag 15 december 2016 gedurende zes weken op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

     

     

  • a.

    Het digitale bestemmingsplan kunt u raadplegen op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl (onder planidentificatienummer NL.IMRO.1705.159-VG01) of http://www.overheid.nl;

  • b.

    Zowel het digitale als analoge bestemmingsplan ligt ter inzage bij de Gemeentewinkel Lingewaard te Huissen. 

     

     

    Gelet op artikel 8.2 lid 1 sub a Wro juncto artikel 6:13 Awb kunnen belanghebbenden die een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren is gebracht, binnen de termijn van zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

     

    Verder kunnen belanghebbenden binnen de genoemde termijn van zes weken beroep instellen tegen de aangebrachte wijzigingen. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

      

    Bemmel, 14 december 2016

Naar boven