Ontwerp omgevingsvergunning Zorgwoningen Arthur van Schendelstraat

Logo Leiden

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden maakt bekend dat het ontwerp van de omgevingsvergunning ‘Zorgwoningen Arthur van Schendelstraat’ (NL.IMRO.0546.OV00098-0201), tezamen met de bijbehorende ruimtelijke onderbouwing, van vrijdag 9 december 2016 tot en met donderdag 19 januari 2017 ter inzage ligt voor het indienen van zienswijzen.

 

Ontwerp

Het ontwerp van de omgevingsvergunning heeft betrekking op de bouw van een woonzorgcentrum aan de Arthur van Schendelstraat. Het gebouw biedt ruimte aan 72 zorgwoningen en bijbehorende voorzieningen als een parkeergarage, gezamenlijke huiskamers, tuin en receptie/ontvangstruimte.

 

Ruimtelijke onderbouwing

Het geldend bestemmingsplan ‘Haagwegkwartier Noordwest’ voorziet in de mogelijk om ter plaatse van het plangebied woningen te bouwen met maatschappelijke doeleinden op de begane grond. Het bouwen van zorgwoningen is niet als mogelijkheid opgenomen, terwijl dit op deze locatie wel wordt beoogd, zo blijkt uit de toelichting op het bestemmingsplan. Uit de ruimtelijke onderbouwing, die bij de ontwerp omgevingsvergunning hoort, blijkt dat er geen strijd met een goede ruimtelijke ordening is. Daarom kan ten behoeve van het woonzorgcentrum van het bestemmingsplan worden afgeweken. Op deze vergunning is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

 

Ter inzage

De digitale versie van het ontwerp van de omgevingsvergunning is in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.leiden.nl/ruimtelijkeordening. Een papieren versie ligt tijdens de bovengenoemde inzagetermijn ter inzage in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en in het Stadsbouwhuis (Langegracht 72), geopend maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur en het stadhuis ook op donderdag van 17.00-20.00 uur en zaterdag van 9.00-13.00 uur.

 

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kunnen schriftelijke zienswijzen worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van Leiden, t.a.v. team Ruimtelijke Ontwikkeling, Postbus 9100, 2300 PC Leiden, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp omgevingsvergunning Zorgwoningen Arthur van Schendelstraat’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u bellen naar tel. (071) 5165828. Ingediende zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming over de definitieve inhoud van de omgevingsvergunning.

 

Informatie

Nadere informatie bij het Servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis), Langegracht 72, tel. 14 071 of via www.leiden.nl/contact.

Naar boven