Ontwerpbestemmingsplan ‘Cabauw Kolfbaan’

Logo Lopik

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Lopik bekend dat dat het volgende bestemmingsplan in voorbereiding is:

Bestemmingsplan ‘Cabauw Kolfbaan’

Voor een uitbreidinglocatie gelegen aan de Kolfbaan te Cabauw wordt een bestemmingsplan voorbereid voor de bouw van 16 woningen. De situering van de woningen is aangepast naar aanleiding van de inspraakresultaten. Bij de aangepaste situering is rekening gehouden met de aanwezigheid van de begraafplaats en de bestaande woningen aan de Kolfbaan en de Henricus Vinkeweg. Ten zuiden van het appartementengebouw wordt openbaar groen met speelvoorzieningen aangelegd. Het voetbalveldje wordt verplaatst naar het oostelijk deel van het plangebied.

 

Het plangebied omvat de leegstaande school met bijbehorend schoolplein, alsmede groen met speelvoorzieningen en een trapveldje. De planlocatie maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan ‘Cabauw Uitbreiding’, waarin het plangebied is bestemd voor uit te werken woongebied met uitsluitend gestapelde woningen. De noordelijk gelegen gronden, waar een speeltuin en een voetbalveldje zijn gesitueerd, liggen in het bestemmingsplan ‘Cabauw’ en hebben de bestemming ‘Groen’. Met het nieuwe bestemmingsplan wordt de voorgenomen woningbouw juridisch planologisch mogelijk gemaakt.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 14 december 2016 tot en met 24 januari 2017 voor eenieder ter inzage op werkdagen van 09:00 uur tot 12:00 uur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer. Ook buiten deze openingstijden kan het bestemmingsplan worden ingezien. Hiervoor dient u een afspraak te maken. Daarnaast zijn de ter inzage gelegde stukken raadpleegbaar op de website www.lopik.nl onder ‘Inwoners’ en ‘Bouwen en wonen’ en vervolgens onder ‘Bestemmingsplannen’ en ‘Cabauw / in procedure’. Tevens is het bestemmingsplan raadpleegbaar op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl met het indentificatienummer NL.IMRO.0331.04cabauwkolfbaan-OB01.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn kan eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen op het ontwerpbestemmingsplan gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 50, 3410 CB Lopik. Voor meer informatie over kunt u dagelijks tijdens kantooruren, met uitzondering van de vrijdag, contact opnemen met mevrouw M.E. van Schaik, tel: 0348 55 99 11.

Naar boven