Ontwerpbestemmingsplan Hoefstraat 4, Herpt

Logo Heusden

Het college van Heusden maakt bekend, dat het heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Hoefstraat 4 Herpt (NL.IMRO.0797.Hoefstraat4-ON01).

Het plangebied ligt bij Herpt en bestaat uit de panden Hoefstraat 4 en 1A met de direct aangrenzende gronden. De Hoefstraat loopt tussen de gebouwen door. Direct ten zuiden van het perceel loopt het Oude Maasje. Ten noorden van de percelen bevindt zich agrarisch gebied.

 

Het pand Hoefstraat 4 is een oude boerderij, maar heeft een woonbestemming. Het pand Hoefstraat 1A is de voormalige stroopfabriek. De panden hebben zowel afzonderlijk als samen een monumentale status. Ze zijn echter in verval. Om het herstel te kunnen bekostigen hebben de aanvragers het plan om het pand met nr. 4 te splitsen in twee woningen en van het pand met nr. 1A ook een woonperceel te maken. Dit bestemmingsplan maakt dat mogelijk.

Het bestemmingsplan wordt waarschijnlijk vastgesteld in het eerste kwartaal van 2017.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan is raadpleegbaar via www.heusden.nl en de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan indienen bij de raad van Heusden. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de raad van Heusden, postbus 41, 5250 AA Vlijmen. Graag bij uw schriftelijke reactie zaaknummer vermelden. Wilt u mondeling reageren, of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Marco Molijn via telefoonnummer (073) 513 17 89.

Naar boven