Bestemmingsplan ‘Grondberging Roderwolderdijk 2016’

Logo Groningen

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Grondberging Roderwolderdijk 2016’ ligt met ingang van 15 december 2016 gedurende zes weken ter inzage ligt bij het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1 op werkdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur, van 14.00 tot 17.00 uur uitsluitend op afspraak.

Exemplaren van het ontwerpbestemmingsplan zijn op aanvraag tegen betaling op bovenvermeld adres verkrijgbaar.

Dit ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gebied aan de zuidzijde van de A7 ten westen van de bestaande grondberging van Suikerunie aan de Roderwolderdijk en is bedoeld voor de uitbreiding van de bestaande grondberging.

Het voorontwerpbestemmingsplan dateert uit 2015; het ontwerpplan uit 2016. Dit jaartal is aangepast. Verder heeft Suikerunie naar aanleiding van een inspraakreactie van een bewoner een voorstel gedaan voor een kortere ontsluitingsroute naar het grondbergingsterrein, waarbij de lus via de Roderwolderdijk wordt afgesneden. Dit voorstel behoeft nog nadere uitwerking maar is juridisch mogelijk vanwege de verkeersbestemming van het aangrenzende bestemmingsplan Westpoort. Het bestemmingsplan voor de grondberging hoeft hierop niet te worden aangepast.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook inzien op gemeente.groningen.nl/projecten-en-bestemmingsplannen. U komt bij de pdf-bestanden (‘papieren versie’) van het plan door aanklikken van het bestemmingsplan onder ‘Actuele bestemmingsplannen’. U kunt daar ook doorklikken naar de digitale bestemmingsplankaart. Het identificatienummer is NL.IMRO.0014.BP547GrondbRodwd15-ow01. Deze kaart vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De digitale planbestanden zijn te vinden op plannen.groningen.nl/ro-online/plannen.

Vanaf 15 december 2016 tot en met 25 januari 2017 kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar Ruimtelijk Beleid & Ontwerp, Postbus 7081, 9701 JB Groningen.

U kunt ook via de website gemeente.groningen.nl/actuele-bestemmingsplannen een zienswijze indienen. Dit kan uitsluitend door gebruik te maken van het webformulier dat u vindt onder ‘Online zienswijze indienen’ bij het bestemmingsplan of bij raadpleging van het plan op de digitale bestemmingsplankaart. U krijgt direct een bevestiging van ontvangst.

Als u mondeling een zienswijze naar voren wilt brengen kunt u een afspraak maken met Ruimtelijk Beleid & Ontwerp, tel. (050) 367 8255.

Gemeente G roningen , 14 december 2016

Naar boven