Bestemmingsplan Klooster Bethanië

Logo Venlo

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) de ter inzage legging bekend van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Klooster Bethanië (Imro nummer NL.IMRO.0983.BPL201224BETHANIE-VA01).

Plangebied

Aan de Kaldenkerkerweg, ten zuidoosten van de bebouwde kom van Venlo en vlak bij de Duitse grens, ligt het Klooster Bethanië. Het klooster is in 2003 verlaten door de Congregatie van de Dominicanessen van Bethanië. Het klooster staat sinds het vertrek van de Dominicanessen leeg.

In de regio is een nijpende behoefte aan huisvesting van buitenlandse (met name Poolse) arbeidsmigranten. In de tuinbouw in de regio Noord-Limburg werken veel buitenlandse werknemers. Het klooster zou uitermate geschikt (te maken) zijn om deze arbeidsmigranten te huisvesten. Er is een verzoek bij de gemeente ingediend om medewerking te verlenen aan het huisvesten van deze arbeidsmigranten. Om medewerking te kunnen verlenen aan het verzoek, is een bestemmingsplanwijziging noodzakelijk.

Wijziging ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan

Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen zijn er enkele aanpassingen aan het bestemmingsplan gedaan. Ook zijn er ambtelijke wijzigingen aangebracht.

De wijzigingen betreffen de volgende:

  • -

    De paragraaf in de toelichting betreffende beleid inzake de ‘ladder duurzame verstedelijking’ is nader beschreven en verduidelijkt.

  • -

    Er is een nader bodemonderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek is toegevoegd aan de bijlagen en beschreven in de toelichting van het bestemmingsplan.

  • -

    De paragraaf in de toelichting betreffende parkeren is gewijzigd in die zin dat de juiste parkeernorm is opgenomen.

  • -

    De paragraaf inzake beleid is geactualiseerd, waaronder de meest recente ruimtelijke structuurvisie en het Provinciaal Omgevingsplan Limburg 2014.

Ter inzage legging

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt van donderdag 11 februari 2016 tot en met 24 maart 2016 ter inzage in de Stadswinkel Venlo, Prinsessesingel 30 te Venlo. U dient zich te melden bij de receptie/centrale balie.

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunnen worden geraadpleegd via www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.0983.BPL201224BETHANIE-VA01). Tevens is een link naar ruimtelijke plannen beschikbaar via de gemeentelijke website www.venlo.nl.

Indienen van beroep

Er kan gedurende een termijn van zes weken, vanaf de dag na ter inzage legging door een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend alsmede een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten met betrekking tot het ontwerpbesluit geen dan wel niet tijdig een zienswijze te hebben ingebracht beroep worden ingesteld. Voorts kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden voor zover dit beroep betrekking heeft op de wijzigingen die door de raad in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag of via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking de dag na het einde van de beroepstermijn. Indien gedurende de beroepstermijn bij de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Venlo, 10 februari 2016

Naar boven