Vastgesteld bestemmingsplan ‘Woningbouw Tolhuisweg, Witharen’, vastgesteld beeldkwaliteitsplan ‘Woningbouw Tolhuisweg Witharen’ en vastgesteld verordening ‘geurhinder en veehouderij Witharen’

Logo Ommen

 

Bij besluit van 17 november 2016, nr. 2015331, heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Woningbouw Tolhuisweg Witharen’, het ‘Beeldkwaliteitsplan woningbouw Tolhuisweg Witharen’ en de ‘Verordening geurhinder en veehouderij Witharen’ vastgesteld. Bij de vaststelling zijn in het bestemmingsplan wijzigingen ten opzichte van het ontwerp aangebracht. Deze wijzigingen omvatten het opnemen van een regel dat uitsluitend vrijstaande woningen dan wel twee-onder-een-kappers gebouwd mogen worden.

Vanaf donderdag 15 december 2016 ligt het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en de geurverordening met vaststellingsbesluit ter inzage.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op een gebied ten noorden van de Tolhuisweg in Witharen en voorziet in de bouw van maximaal 9 woningen.

Beeldkwaliteitsplan

Het beeldkwaliteitsplan bevat criteria waaraan toekomstige aanvragen om een omgevingsvergunning getoetst zullen worden. Het beeldkwaliteitsplan zal daarmee voor het plangebied de gemeentelijke welstandsnota vervangen.

Geurverordening

De verordening ‘geurhinder en veehouderij Witharen’ regelt een hogere geurbelasting voor het plangebied van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en de geurverordening worden met ingang van donderdag 15 december 2016 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

 

 

Vanaf vrijdag 16 december 2016 kan gedurende een termijn van 6 weken door belanghebbenden beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Géén beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten geen zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren te hebben gebracht.

Beroep staat ook open voor belanghebbenden tegen de wijzigingen die bij vaststelling door de gemeenteraad in het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. De werking wordt opgeschort indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan en op dat verzoek is beslist.

  

Tegen het besluit tot vaststelling van het beeldkwaliteitsplan en de geurverordening staat geen beroep open.

   

Ommen, 13 december 2016

Naar boven