Kennisgeving Onwerpbestemmingsplan Groenmarkt en ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder het volgende bekend. Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 21 januari 2016 het ontwerpbestemmingsplan Groenmarkt en het bijbehorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in de Wet geluidhinder vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplan Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan Groenmarkt wordt begrensd aan de noordoostzijde deels door de Marnixstraat en deels door de achterkanten van de woningen Marnixstraat 200-210, aan de noordwestkant door de Groenmarktkade, aan de zuidwestkant door de Singelgracht en aan de zuidoostkant door het transformatorstation van Liander. Met het ontwerpbestemmingsplan Groenmarkt wordt het vigerend juridisch planologisch kader aangepast zodat de volgende bestemmingen mogelijk worden gemaakt: Gemengd – 1, Gemengd – 3, Groen en Verkeer.

Ontwerpbesluit hogere waarden

De voorkeurswaarden voor geluid voor gebouwen/terreinen met een woonfunctie zijn toegestaan zoals aangegeven in de Wet geluidhinder. De voorkeurswaarden door het wegverkeersgeluid worden overschreden. Omdat geluid reducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere waarden vast te stellen.

Terinzagelegging Het ontwerpbestemmingsplan Groenmarkt en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 11 februari 2016 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres: Stadslotket, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14020 of kijk op www.amsterdam.nl

  •  

Het ontwerpbestemmingsplan Groenmarkt en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden met de daarop betrekking hebbende stukken zijn digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.A1501BPSTD-OW01. Zienswijzen Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden ingebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam. Per adres: de directeur van Ruimte & Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam. Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kunnen worden ingebracht bij burgemeester en wethouders van Amsterdam. Per adres: de directeur van Ruimte & Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en ten aanzien van het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Noord/Centrum, telefoonnummer 020-2564416.

Amsterdam 10 februari 2016

burgemeester en wethouders

namens deze:

mr. A.H.P. van Gils , secretaris

mr. E.E. van der Laan, burgemeester

 

Naar boven