Rectificatie bekendmaking (gewijzigde) vaststelling bestemmingsplan "Bedrijventerrein Hondsgemet Zuid, herziening 3", Geldermalsen

Logo Geldermalsen

Deze rectificatie is noodzakelijk omdat bij de eerdere bekendmaking op 01 december 2016 in plaats van de ter inzage termijn van 01 december 2016 tot en met 12 januari 2017 abusievelijk 2016 als einddatum is genoemd. Hierdoor is het noodzakelijk om het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken opnieuw ter inzage te leggen.

 

Ter inzage: gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Bedrijventerrein Hondsgemet Zuid, herziening 3” te Geldermalsen

Met ingang van vrijdag 09 december 2016 ligt voor zes weken het ontwerp van het bestemmingsplan “Bedrijventerrein Hondsgemet Zuid, herziening 3” ter inzage bij het Klantencontactcentrum (op afspraak) op het gemeentehuis te Geldermalsen. De planstukken zijn tevens digitaal te raadplegen op:

www.ruimtelijkeplannen.nl : planidentificatie: NL\.IMRO\.0236\.GDMhondsgemetherz3_VSG1

én op de website: www.geldermalsen.nl > inwoner > wonen & bouwen > bestemmingsplannen > bestemmingsplannen in de maak > Vastgesteld bestemmingsplan Bedrijventerrein Hondsgemet Zuid, herziening 3”.

 

Toelichting op de planstukken

Het voorliggende bestemmingsplan betreft een gedeeltelijke (partiële) herziening van het bestemmingsplan “Bedrijventerrein Hondsgemet – Zuid, herziening 2” en een klein gedeelte valt in het bestemmingsplan “Bedrijventerrein Hondsgemet - Zuid. Deze (partiële) herziening moet het mogelijk maken om een grotere bouwhoogte en een groter bebouwd oppervlakte passend bij een bedrijf met een grotere omvang te kunnen realiseren. In het kader van de reeds flexibele verkaveling, in afstemming op de daadwerkelijke gronduitgifte, wordt de verkeersontsluiting hierop afgestemd. Binnen het plangebied zullen dezelfde bedrijfsfuncties mogelijk zijn als in de nu geldende bestemmingsplannen. De vigerende bepalingen zijn grotendeels overgenomen met dien verstande dat er een grotere vrijheid is ingebracht met betrekking tot de toegelaten bedrijfsomvang, bouwhoogte en inrit(ten).  

 

Wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld naar aanleiding van zienswijzen. Samengevat hebben de wijzigingen betrekking op het volgende: als de gemeente de in het bestemmingsplan genoemde aanleggen van ontsluitingswegen daadwerkelijke vroegtijdig realiseert, wordt voldaan aan de basisgedachte van een veilige, dubbele ontsluiting, zoals deze ook in de basisplannen was benoemd. Dit is in de toelichting opgenomen.

 

Reageren

Gedurende de inzage termijn t/m donderdag 19 januari 2017, kunnen de volgende personen en/of instanties beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 AE Den Haag:

  • 1.

    Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;

  • 2.

    Iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

 

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven