Ontwerpomgevingsvergunning Lidl (Westeinde) en ontwerpbestemmingsplan “Noordwest”, gemeente Maassluis

Logo Maassluis

Burgemeester en wethouders van Maasluis maken, ingevolge het bepaalde in artikelen 3.8 en 3.30 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de ontwerpvergunning voor de nieuwbouw Lidl te Westeinde en het ontwerpbestemmingsplan “Noordwest” ter inzage worden gelegd.

 

Ontwerpomgevingsvergunning

De aanvraag omgevingsvergunning is ingediend op 19 augustus 2016. Het betreft nieuwbouw van de winkelruimte Lidl te Westeinde. Tevens zal t.b.v. de nieuwbouw van de winkelruimte het openbare gebied (parkeerterrein) gedeeltelijk worden aangepast.

 

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied is gelegen in het noordwesten van de gemeente Maassluis en wordt globaal begrensd door de gemeentegrens met Westland, Westlandseweg, Uiverlaan en de Nieuwe Waterweg.

 

Coördinatieregeling

De gemeenteraad heeft op 1 november 2016 besloten om de coördinatieregeling toe te passen. Deze regeling maakt het mogelijk dat de procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en de bekendmaking van de verschillende besluiten tegelijk worden behandeld.

 

Ter inzage

Op grond van de artikel 3.8 en 3.30 Wro liggen de ontwerpvergunning en het ontwerpbestemmingsplan en alle bijbehorende stukken met ingang van 9 december 2016 gedurende zes weken ter inzage bij het publiekscentrum op het stadhuis aan de Koningshoek te Maassluis. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Inloopbijeenkomst

U bent van harte welkom om op maandag 9 januari 2017 van 17.00-20.00 uur op het gemeentehuis, Koningshoek 93.050 te Maassluis, de ontwerpbesluiten in te zien. Tijdens deze inloopbijeenkomst kunt u eventuele vragen stellen aan de vertegenwoordigers van Lidl en aan de vertegenwoordigers van de gemeente.

 

Indiening zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder bij voorkeur schriftelijk, maar eventueel ook mondeling op afspraak, gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van het ontwerpomgevingsvergunning kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Maassluis onder vermelding van zienswijzen omgevingsvergunning Lidl (Westeinde). Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kunt u richten aan de gemeenteraad, Postbus 55, 3140AB Maassluis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. van Tilburg; tel. 010 – 5931815 of via gemeente@maassluis.nl

 

Naar boven