Rectificatie bekendmaking Reparatiebesluit bestemmingsplan ’t Goy en omgeving

Logo Houten

Op woensdag 23 november 2016 is het reparatiebesluit van bestemmingsplan ’t Goy en omgeving gepubliceerd in de Staatcourant, Houtens Nieuws en op de website van de gemeente Houten. Dit betreft een rectificatie omdat abusievelijk op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl de uitgebreide juridische uiteenzetting (bijlage 2 bij het vaststellingsbesluit) niet te raadplegen was . De publicatie wordt hieronder nogmaals gepubliceerd met een aangepaste reactietermijn.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Houten maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 8 november 2016 het besluit tot reparatie van bestemmingsplan ’t Goy en omgeving heeft genomen.

Inhoud in het kort

Dit vaststellingsbesluit (Reparatiebesluit) vloeit voort uit de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: Raad van State) van 6 juli 2016 (met nummer 201507691/1/R2) over het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ’t Goy en omgeving van 2 juli 2015. De Raad van State heeft de gemeenteraad opgedragen om het door haar geconstateerde gebrek in het vaststellingsbesluit van 2 juli 2015 te repareren. De gemeenteraad heeft besloten om voor de fruitboomgaard tegenover Tuurdijk 17 een andere passende regeling vast te stellen. Met dit vaststellingsbesluit (Reparatiebesluit) wordt het gebrek hersteld door bijlage 1 (kaart bestaande fruitboomgaarden) van de regels van het bestemmingsplan ’t Goy en omgeving aan te passen, in die zin dat de fruitboomgaard tegenover Tuurdijk 17 van deze kaart gehaald is.

Voor nadere informatie over het vaststellingsbesluit (Reparatiebesluit) verwijzen wij u naar de toelichting bij dit besluit. Deze toelichting is onder andere na te lezen op de gemeentelijke website, zoals hieronder vermeld.

Waar en wanneer kunt u het vaststellingsbesluit (Reparatiebesluit) inzien?

Het vaststellingsbesluit (Reparatiebesluit) van het bestemmingsplan ’t Goy en omgeving ligt met de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van donderdag 8 december 2016 gedurende zes weken (tot en met woensdag 18 januari 2017) ter inzage bij de Gemeente InGang in het gemeentehuis. Voor openingstijden of het maken van een afspraak verwijzen wij u naar de website www.houten.nl/afspraak.

Het vaststellingsbesluit (Reparatiebesluit) is vanaf donderdag 8 december 2016 ook te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl , onder nummer NL.IMRO.0321.0220TGOYENOMG-VS02 en via de gemeentelijke webviewer RoView: http://0321.roview.net/. Een handleiding voor deze viewer vindt u aan de linkerzijde van de betreffende webpagina.

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit (Reparatiebesluit) van de gemeenteraad, bij Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit (Reparatiebesluit) van dit bestemmingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om dit voorkomen dat het vaststellingsbesluit (Reparatiebesluit) in werking treedt, kan gedurende de beroepstermijn door belanghebbenden bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook een verzoek om voorlopige voorzieningen worden ingediend. In dat geval wordt de werking van het vaststellingsbesluit (Reparatiebesluit) opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen bij de Raad van State en/of een voorlopige voorziening te vragen. Dit kan via de website https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde website vindt u de precieze voorwaarden.

Houten, 7 december 2016

Naar boven