Vaststelling reparatiebesluit bestemmingsplan De Werf e.o.

Logo Bergen (NH)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen (NH) maken bekend dat de raad van Bergen in de openbare raadsvergadering van 10 november 2016 het reparatiebesluit ‘De Werf e.o.’ (NL.IMRO.0373.BP08002dewerf‐C003) gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘De Werf e.o.’ is op 17 augustus 2016 door de de Raad van State voor de locatie ‘Westeinde 1’ (restaurant Van Speijk) vernietigd.

Bestuurlijke lus

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 18 mei 2016 een tussenuitspraak gedaan met nummer 201506723/1/R1. Zij heeft via deze tussenuitspraak de zogenaamde ‘bestuurlijke lus’ toegepast. De gemeenteraad heeft de opdracht gekregen om het bestemmingsplan ‘De Werf e.o’ te herstellen, met in achtneming van de overwegingen in de tussenuitspraak, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden. Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht hoeft niet te worden toegepast, zodat het gewijzigde reparatiebesluit niet in ontwerp ter inzage hoeft te worden gelegd.

Het reparatiebesluit voorziet in de mogelijkheid om gedeeltelijk een derde bouwlaag te realiseren op het gebouw ‘Van Speijk’.

Met dit reparatiebesluit beoogt de gemeenteraad het vernietigede onderdeel van het plan te repareren. Door een reparatiebesluit voor deze locatie vast te stellen, voldoet de gemeenteraad bovendien aan de opdracht van uit de rechterlijke uitspraak.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde reparatiebesluit met de bijlagen ligt vanaf donderdag 15 december 2016 gedurende zes weken tijdens de openingstijden ter inzage. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kan ook digitaal worden ingezien via  www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.bergen-nh.nl.

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kunnen belanghebbenden tegen de aangebrachte wijzigingen beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. De werking wordt opgeschort indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek tot voorlopige voorziening is gedaan en op dat verzoek positief is beslist.

Bergen (NH), 14 december 2016

Burgemeester en wethouders van Bergen (NH)

 

Naar boven