Inspraak ontwerpbestemmingsplan 'Parapluplan Enkhuizen'

Logo Enkhuizen

Inspraak ontwerpbestemmingsplan 'Parapluplan Enkhuizen'

Het college van burgemeester en wethouders van Enkhuizen maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluplan Enkhuizen’ conform artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening vanaf donderdag 8 december 2016, gedurende zes weken ter inzage ligt.

Bestemmingsplan

Om aan de actualiseringsplicht uit de Wet ruimtelijke ordening te voldoen, zijn voor 1 juli 2013 drie grote plangebieden binnen de gemeente Enkhuizen herzien. Dit heeft geleid tot de bestemmingsplannen Binnenstad en Havens, Bedrijventerreinen en Westeinde. Tevens zijn rond die periode ook de bestemmingsplannen Kadijken, Gommerwijk West West fase 1a, Elsenburg 8e en Syngenta vastgesteld.

In het Parapluplan Enkhuizen wordt voor deze plangebieden een regelgeving getroffen voor het wegvallen van stedenbouwkundige bepalingen uit de bouwverordening en worden een aantal omissies/onjuistheden in verschillende bestemmingsplannen gerepareerd.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken, kan vanaf donderdag 8 december 2016 gedurende zes weken op afspraak worden ingezien bij het Servicepunt in het Stadskantoor, Hoogstraat 11 te Enkhuizen. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens te raadplegen op de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inloopavond  

Op 22 december 2016 zal van 19.30 tot 21.00 uur een inloopavond worden gehouden. Deze inloopavond zal plaatsvinden in het Stadhuis, Breedstraat 53 te Enkhuizen in de Witte Zaal (1e verdieping). Hier wordt een ieder in de gelegenheid gesteld om aan de behandelend ambtenaar en een medewerker van het stedenbouwkundig bureau wat het ontwerpbestemmingsplan heeft opgesteld vragen te stellen over het plan.

Zienswijze  

Tijdens de termijn van terinzagelegging wordt een ieder in de gelegenheid gesteld kennis te nemen van, alsmede te reageren op, de inhoud van het voorontwerpbestemmingsplan. Uw inspraakreactie kunt u richten tot het college van burgemeester en wethouders van Enkhuizen, Postbus 11, 1600 AA Enkhuizen. Voor het inzien van het ontwerp bestemmingsplan, het mondeling geven van uw zienswijze en/of meer informatie over de herziening(procedure) van het bestemmingsplan, kunt u, voor een afspraak binnen de termijn van terinzagelegging, contact opnemen met de heer F. Weghaus van de afdeling Ruimte, tel. (0228)-360100.

 

Naar boven