Vastgesteld bestemmingsplan Veursestraatweg 215 en besluit hogere waarde Wet geluidhinder

Logo Leidschendam-Voorburg

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening alsmede afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg in de openbare vergadering van 11 oktober 2016 het bestemmingsplan ‘Veursestraatweg 215’ (gewijzigd) heeft vastgesteld. Tevens is het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder Veursestraatweg 215 vastgesteld, door het college van burgemeester en wethouders, in de vergadering van 27 september 2016.

Inhoud bestemmingsplan

Het betreft een zogenaamd postzegelplan, ter grootte van het perceel Veursestraatweg 215 te Leidschendam. Met dit bestemmingsplan wordt voorzien in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied. Aanleiding voor dit bestemmingsplan is het initiatief om de woning te vervangen door één nieuwe woning. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat voor de vaststelling van dit bestemmingsplan een hogere waarde moet worden vastgesteld voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting door verkeer op de Veursestraatweg. Het besluit tot vaststelling van de benodigde hogere waarde is bij het bestemmingsplan gevoegd.

Inzien bestemmingsplan en besluit hogere waarde Wet geluidhinder

Het (gewijzigde) bestemmingsplan, het besluit hogere waarde en de bijbehorende stukken zijn als volgt raadpleegbaar:

- op www.ruimtelijkeplannen.nl, het IDN-nummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.1916.veursestraatweg215-VG01;

- via de gemeentelijke website www.lv.nl/overzicht-bestemmingsplannen;

- een papieren versie ligt in het Servicecentrum (Koningin Wilhelminalaan 2, Leidschendam).

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van vrijdag 9 december 2016 tot en met donderdag 19 januari 2017.

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen bij de gemeente hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig hun zienswijze kenbaar te maken, kunnen in de genoemde termijn schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan en het hogere waardenbesluit. Daarnaast kan iedereen beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad in het besluit bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht. Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op telefoonnummer (070) 4264426.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Vragen / nadere informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met mevrouw S. de Jong (bestemmingsplan) of de heer M. le Cointre (besluit hogere waarde) van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 14 070.

Naar boven