Gemeente Tynaarlo - BeheersverordeningPaterswoldsemeer

Logo Tynaarlo

(NL.IMRO.1730.BHVPwoldsemeer-0401).

 

 

De gemeenteraad heeft op 19 januari 2016 de “Beheersverordening Paterswoldsemeer” vastgesteld. In de verordening is het beheer van het gebied in overeenstemming met het bestaande gebruik geregeld. Voor dit gebied worden geen nieuwe ontwikkelingen voorzien.

De verordening vervangt het door de gemeenteraad op 16 maart 1999 vastgestelde bestemmingsplan “Paterswoldsemeer”.

Bij de vaststelling zijn in het ontwerp van de verordening, zoals dat vanaf 7 november 2014 gedurende zes weken ter inzage heeft gelegen, de volgende wijzigingen aangebracht:

  • a.

    De bestaande vaarverbinding naar Ter Borch-Waterwijk is toegevoegd met de bestemming “water”; in de artikelen 4.1 en 5.1 is de bestemmingsomschrijving van “Recreatie-1” en “Recreatie-2” aangevuld met “waterhuishoudkundige voorzieningen”.

  • b.

    In de toelichting is het beleid van het waterschap Hunze en Aa’s vervangen door het beleid van het waterschap Noorderzijlvest.

  • c.

    Artikel 7.1 van de regels is aangevuld met de regel dat de bestemming “Leiding-Gas” voorrang heeft op de andere daar voorkomende bestemmingen. Artikel 7.4.1 van de regels is uitgebreid met een nieuw lid g “het rooien van diepwortelende beplantingen en bomen”.

Begrenzing van de verordening

Het gebied is gelegen aan de oostzijde van de Groningerweg in Eelderwolde en Paterswolde tot aan de gemeentegrens met Haren. Aan de noordzijde wordt het gebied begrensd door de gemeentegrens met Groningen nabij het perceel Groningerweg 143. Aan de zuidzijde wordt het gebied globaal begrensd door de gronden waar de weg Schelfhorst uitkomt op de Groningerweg en de gronden ten oosten van het perceel Groningerweg 30 en ten noorden van het Familiehotel.

De volgende opstallen en gronden zijn niet meegenomen in de verordening, aangezien daarvan de bestemming als eerder is geactualiseerd.

  • a.

    De bestaande woningen en bedrijfsgebouwen ten oosten van de Groningerweg en aan de Meerkoetlaan en de Reigerlaan;

  • b.

    Het Familiehotel, het Scandinavisch Dorp en het gebied “In de Leegte”.

Kom de verordening even inzien!

De vastgestelde verordening met bijlagen ligt vanaf 12 februari 2016 permanent voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries en kan zonder afspraak worden ingezien tijdens de openingstijden.

De verordening met de bijlagen is in die periode ook digitaal te bekijken op www.tynaarlo.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Geen mogelijkheden van bezwaar of het instellen van beroep

Aangezien in de verordening het beheer van het gebied in overeenstemming met het bestaande gebruik is geregeld, zijn er geen mogelijkheden voor het maken van bezwaar of het instellen van beroep.

 

De verordening is op 19 januari 2016 in werking getreden.

Naar boven