Verkeersbesluit - Gemeente Winterswijk - Corleseweg instellen voorrangsregeling

Logo Winterswijk

Zaaknummer: 125646

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Winterswijk;

gehoord het advies van de politie;

gelet op artikel 15 van de Wegenverkeerswet;

 

 

Besluiten:

Door het plaatsen van borden F5 en F6 zoals bedoeld in bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, in te stellen een voorrangsregeling ter plaatse van de wegversmallingen, zodanig dat verkeer dat de buurtschap Corle in wil rijden voorrang moet verlenen aan verkeer in tegengestelde richting.

Overwegingen:

De Corleseweg is een voormalige Provinciale ontsluitingsweg die is afgewaardeerd naar een erftoegangsweg binnen een 60 km zone. Om de snelheid van het verkeer te remmen zijn aan weerszijden van de buurtschap Corle wegversmallingen aangebracht. Het lijkt erop dat de weggebruikers hun snelheid niet verminderen maar juist proberen nog snel, voor hun tegenligger, de versmalling te passeren. Dit gedrag heeft waarschijnlijk tot enkele ongevallen geleid.

Vanuit de buurtschap is verzocht om een voorrangsregeling aan te brengen, zodat duidelijk is dat in elk geval van uit één richting voorrang verleend moet worden en daardoor de verkeersveiligheid verbetert.

Met deze maatregel wordt beoogd de verkeersveiligheid te verzekeren, de bruikbaarheid van de weg te waarborgen en de leefbaarheid te vergroten (conform artikel 2, lid 1 WVW).

 

Aldus vastgesteld op 22 november 2016

Burgemeester en Wethouders van Winterswijk

Namens dezen,

M. de Jong

Team Civiel en Verkeer

Bezwaar- of beroepsclausule

Belanghebbende kunnen binnen 6 weken na de datum van deze publicatie tegen dit besluit bezwaar maken. U kunt een gemotiveerd bezwaarschrift sturen aan: college van Burgemeester en Wethouders t.a.v. Commissie Bezwaarschriften, Postbus 101, 7100 AC Winterswijk.

Mocht er sprake zijn van spoed dan kunt u tegelijkertijd een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

U kunt het verzoekschrift ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Naar boven