Vastgesteld bestemmingsplan Molenbelttuin

Logo Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van donderdag 11 februari 2016 tot en met woensdag 23 maart 2016 voor een ieder ter inzage ligt:

  • het bij raadsbesluit van 27 januari 2016 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Molenbelttuin”

I nhoud

Het plangebied Molenbelttuin ligt in de wijk Voorstad Centrum. Het gebied ligt op de hoek Molenbelt, 2e Kruisstraat en de Burgemeester van Suchtelenstraat.

De Molenbelttuin is een groene ontmoetings- en werkplek voor de buurt Voorstad Centrum in Deventer. In de tuin is ruimte voor spelen, ontmoeten en er is een moestuin.

De grond is nu nog in eigendom van Woonbedrijf Ieder1. De huidige bestemming is 'Wonen', wat geen passende bestemming is voor het huidige gebruik. Om het gebruik als buurttuin een passende bestemming te geven, is het noodzakelijk het bestemmingsplan te wijzigen.

Het bestemmingsplan is naar aanleiding van een zienswijze gewijzigd vastgesteld. De planregels worden aangepast door de bebouwingsmogelijkheden enigszins te verruimen. Er zijn in een op de verbeelding aangeduid bouwvlak maximaal 2 gebouwen toegestaan met een maximaal oppervlak van 50 m2.

Inzien

Het bestemmingsplan kunt u inzien op:

De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op

  • http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.P323-/NL.IMRO.0150.P323-VG01/

Het bestemmingsplan kunt ook u inzien op:

  • http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

Ook kunt u het plan inzien tijdens de openingstijden bij :

  • Publiekszaken, Grote Kerkhof 1, Deventer

Reageren

Het bestemmingsplan ‘Molenbelttuin’ ligt van donderdag 11 februari 2016 tot en met woensdag 23 maart 2016 ter inzage.

Tot en met donderdag 24 maart 2016 kan beroep worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Naar boven