Ontwerp-omgevingsvergunning voor het uitvoeren van grondwerkzaamheden ten behoeve van de ontwikkeling van buurtschap De Klamp te Leeuwarden

Logo Leeuwarden

Van donderdag 8 december 2016 tot en met woensdag 18 januari 2017 ligt de ontwerp-omgevingsvergunning ex artikel 2.12, eerste lid, aanhef en onder a, onder 3° van de Wabo voor het uitvoeren van grondwerkzaamheden ten behoeve van de ontwikkeling van buurtschap De Klamp te Leeuwarden met bijbehorende stukken ter inzage.

Plangebied

Het plangebied bevindt zich aan de Wergeasterdyk te Leeuwarden. Het betreft het nieuwe buurtschap De Klamp, dat zal worden ontwikkeld ten oosten van het reeds bestaande buurtschap Techum.

Ontwikkeling

Voordat het buurtschap daadwerkelijk wordt ontwikkeld (daarvoor loopt gelijktijdig met deze procedure een bestemmingsplanprocedure), is het nodig voorbereidende grondwerkzaamheden uit te voeren. Omdat het vigerende bestemmingsplan dit niet toestaat, is een omgevingsvergunning voor het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening noodzakelijk.

Het uitvoeren van de grondwerkzaamheden past binnen het voorontwerp-bestemmingsplan “Leeuwarden – De Zuidlanden, buurtschap De Klamp”, welke gelijktijdig met deze vergunning wordt gepubliceerd. Om deze redenen kan worden meegewerkt aan dit verzoek door af te wijken van het geldende bestemmingsplan.

Inzage

De ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • in het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure

Reageren

In de periode waarin de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze over het plan indienen. Dat kan schriftelijk of mondeling. In een zienswijze beschrijft u met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan het college van burgemeester en wethouders dan nog meenemen in de afweging van het definitieve besluit.

  • schriftelijk: schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden.

    Vermeld in uw brief:

    • ontwerp-omgevingsvergunning uitvoeren grondwerkzaamheden De Klamp

    • waarom u een zienswijze indient

    • de datum

    • uw naam en adres

    • uw handtekening

  • mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30–17.00 uur).

Naar boven