Inspraak voorontwerpbestemmingsplan “Leeuwarden – De Zuidlanden, Buurtschap De Klamp”

Logo Leeuwarden

Van 8 december 2016 tot en met 18 januari 2017 ligt het voorontwerpbestemmingsplan ‘Leeuwarden – De Zuidlanden, Buurtschap De Klamp’ met bijbehorende stukken ter inzage.

Plangebied

Het bestemmingsplan biedt een actuele juridisch-planologische regeling voor het gebied waarvoor voorheen de volgende bestemmingsplannen van toepassing waren:

  • Bestemmingsplan De Zuidlanden, Plandeel Oost (deels);

  • Bestemmingsplan De Zuidlanden, restgebied en omgeving (deels).

Aan de zuidzijde van het plangebied loopt op enige afstand de provinciale weg (N31) de Wâldwei. De westkant van het plangebied wordt op enige afstand omsloten door het buurtschap Techum en het ten noordoosten daarvan gelegen buurtschap Goutum-Súd (Jabikswoude), beide aan de oostzijde van de Overijsselselaan. De oostkant van het plangebied is open en betreft een agrarisch gebied (met vooral weidegrond). Door het plangebied loopt de Wergeasterdyk met min of meer haaks daarop de kronkelende loop van de Wurdumer Feart.

Ontwikkeling

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de ontwikkeling van het nieuwe buurtschap De Klamp in de wijk De Zuidlanden. Het planvoornemen betreft het mogelijk maken van woningnieuwbouw (maximaal 380 woningen) met enkele voorzieningen zoals een integraal kindcentrum (basisschool met opvang) en een buurthuis annex paviljoen in het plangebied.

Inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • in het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure

Reageren

In de periode waarin het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunnen ingezetenen en belanghebbenden reageren. Dit kan schriftelijk of mondeling. U geeft aan met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Het college van burgemeester en wethouders kan deze punten dan afwegen en meenemen bij het opstellen van het ontwerpbestemmingsplan.

  • schriftelijk: schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden

    Vermeld in uw brief:

    • inspraak voorontwerpbestemmingsplan Leeuwarden – De Zuidlanden, Buurtschap De Klamp

    • waarom u een reactie indient

    • de datum

    • uw naam en adres

    • uw handtekening

  • mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur).

Voorbereidende grondwerkzaamheden

De eerste fase van de aanleg van het nieuwe buurtschap De Klamp betreft de voorbereidende grondwerkzaamheden. Het is wenselijk deze werkzaamheden spoedig uit te voeren. Hiervoor wordt een aparte planologische procedure gevoerd. De publicatie hiervan wordt gelijktijdig met deze publicatie gepubliceerd.

Naar boven