Bekendmaking vaststelling Structuurvisie Wonen Zuid-Limburg

Logo Sittard-Geleen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen maakt bekend dat ,

de gemeenteraad in de vergadering van 9 november 2016 besloten heeft vast te stellen :

Structuurvisie Wonen Zuid-Limburg (NL.IMRO. 1883.SVWonenZL2016-VA01).

In deze structuurvisie wordt het gewenste ruimtelijke ontwikkelingskader ten aanzien van het beleidsveld 'Wonen' in de achttien gemeenten in de regio Zuid-Limburg (Beek, Brunssum, Eijsden-Margraten, Gulpen-Witten, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Maastricht, Meerssen, Nuth, Onderbanken, Schinnen, Simpelveld, Sittard-Geleen, Stein, Vaals, Valkenburg aan de Geul en Voerendaal) vastgelegd.

De structuurvisie geeft richting aan de kwalitatieve en kwantitatieve opgave waar de achttien gemeenten in de regio Zuid-Limburg zich de komende jaren voor gesteld zien ten aanzien van volkshuisvesting. Daarnaast geeft de structuurvisie richting aan de wijze waarop het aantal woningbouwplannen wordt afgestemd op de (toekomstige) woningbehoefte. Dit betekent onder meer dat beleidsmatig is vastgelegd hoe de planvoorraad voor woningen in de gemeenten in de regio Zuid-Limburg in overeenstemming wordt gebracht met de kwantitatieve en kwalitatieve behoefte. Daarbij zullen delen van de in de bestemmingsplannen opgenomen directe bouwmogelijkheden komen te vervallen. Ook is niet uit te sluiten dat door de gemeente gesloten privaatrechtelijke overeenkomsten om woningbouw mogelijk te maken, worden opengebroken. De structuurvisie heeft geen directe rechtsgevolgen; bestemmingsplannen hebben dat wel.

De structuurvisie treedt de dag na de bekendmaking in werking. Tegen de vaststelling van de ‘Structuurvisie Wonen Zuid- Limburg’ staat geen mogelijkheid van bezwaar of beroep open.

De structuurvisie ligt voor iedereen kosteloos ter inzage bij de balie Vergunningen van de stadswinkel Geleen (Markt 1, Geleen) en is in te zien op de gemeentelijke website www.sittard-geleen.nl en te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.1883.SVWonenZL2016-VA01.

Op het tijdstip van inwerkingtreding van de Structuurvisie Wonen Zuid-Limburg wordt de Sectorale Structuurvisie Wonen Westelijke Mijnstreek ingetrokken.

Naar boven