Bestemmingsplan “Voordenweg 9,11 en ongenummerd, Leende”

Logo Heeze-Leende

Burgemeester en wethouders van Heeze-Leende maken bekend dat de gemeenteraad op 28 november 2016 het bestemmingsplan “Voordenweg 9,11 en ongenummerd, Leende” (gewijzigd) heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan maakt de omzetting van agrarische bestemming met twee

bedrijfswoningen aan Voordenweg 9 – 11 te Leende naar woonbestemming voor de 2 bestaande woningen in de woonboerderij mogelijk.

In het bestemmingsplan is tevens opgenomen dat de woning op het perceel Voordenweg ongenummerd pas kan worden gebouwd als twee van de vier voormalige agrarische bedrijfsgebouwen zijn gesloopt (en gesloopt blijven) en dat binnen 5 jaar na voltooiing van de nieuwe woning tevens nog één voormalig agrarisch bedrijfsgebouw wordt gesloopt en ook gesloopt blijft.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 28 juli 2016 tot en met 7 september 2016 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn zienswijzen ingediend die deels geleid hebben tot wijziging van het plan. Deze wijzigingen zijn beschreven in de nota van zienswijzen, die als bijlage bij de plantoelichting is gevoegd.

Het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 8 december 2016 tot en met 18 januari 2017 voor een ieder ter inzage in de hal van het gemeentehuis. Tevens zijn het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken digitaal in te zien op de website van de gemeente (www.heeze-leende.nl).

Gedurende de periode van terinzagelegging kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus , EA Den Haag door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpuitwerkingsplan en door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig een zienswijze in te dienen.

Tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kunnen belanghebbenden beroep instellen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven