Bestemmingsplan Meije 300, Zegveld gewijzigd vastgesteld

Logo Woerden

Op 14 november 2016 heeft de gemeenteraad van Woerden het bestemmingsplan “Meije 300, Zegveld” met de digitale planidentificatie “NL.IMRO.0632.meije300-bVA1” gewijzigd vastgesteld.

Plangebied en Doel

Het plangebied bestaat uit de percelen op het adres Meije 300 in Zegveld. Doel van het plan is om daar het gebruik voor “Recreatie” mogelijk te maken. Op dit moment geldt nog het bestemmingsplan Landelijk gebied Woerden, Kamerik, Zegveld, die op deze plek alleen een “bedrijf” mogelijk maakt.

Gewijzigd vastgesteld

Het vastgestelde bestemmingsplan is naar aanleiding van de ingediende zienswijzen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan op verschillende punten gewijzigd. Daarnaast zijn er diverse ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. In de bij het raadsbesluit behorende 'Staat van wijzigingen' zijn alle wijzigingen nader aangegeven. De volgende punten zijn aangepast:

Verbeelding

  • 1.

    De vlakken met functieaanduidingen ‘ontsluiting (os)’ en “horeca (h)”

Regels. Begrippen

  • 1.

    Aangepast zijn de begrippen: “detailhandel in zelfgemaakte, -bewerkte, -gekweekte of –geteelde producten”, “galerie”, “kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten”, “recreatief (nacht)verblijf”, “theesalon/lunchroom”

  • 2.

    Toegevoegd zijn de begrippen: “bedrijfswoning” en “recreatie”

  • 3.

    Verwijderd zijn de begrippen: “bed and breakfast-appartement”, “expositieruimte”, “horeca”, “voorkeurswaarde Wet geluidhinder”

Regels. Bestemmingsomschrijving Recreatie

  • 1.

    Aangepast zijn: “kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten”, “catering”, “terras”, “daarbij behorende voorzieningen”, “bed and breakfast-appartement en recreatief (nacht)verblijf”

  • 2.

     “verhuur van kano’s en fietsen, met daarbij horende opslagplaatsen”, is vervangen door “verhuur van vaartuigen, zijnde kano’s, sup’s en sloepen”

  • 3.

    Toegevoegd is: “Ten hoogste één bedrijfswoning, ter plaatse van de aanduiding ‘bedrijfswoning’ ”

  • 4.

    Verwijderd is: “expositieruimte binnen en buiten bebouwing”

Bouwregels Recreatie

  • 1.

    Aangepast is de regeling voor de (goot)hoogte is aangepast voor erfbebouwing en bedrijfsgebouwen, er is een maximale hoogte opgenomen

  • 2.

    Bij een en ander behorende andere bouwwerken is vervangen door “bouwwerken, geen gebouwen zijnde”

  • 3.

    Nader gespecificeerd is: “de gezamenlijke oppervlakte van bedrijfsgebouwen”

  • 4.

    Bij ‘bedrijfsgebouwen” is toegevoegd “niet zijnde bedrijfswoning”

  • 5.

    Verwijderd zijn de regels “Afwijken van de bouwregels”

Specifieke gebruiksregels Recreatie

  • 1.

    Aangepast zijn: “Bed and Breakfast appartementen en recreatief nachtverblijf” en “Gebruik voor buitenopslag”

  • 2.

    Verwijderd zijn: “Ander gebruik cultuurhistorische waardevol gebouw” en “Gebruik permanente bewoning”

  • 3.

    Toegevoegd zijn specifieke gebruiksregels voor de bedrijfswoning

Algemene regels

  • 1.

    Verwijderd zijn de afwijking ten behoeve van het bouwen van een antennemast, de algemene gebruiksregels voor “Uitoefening van beroeps- en bedrijfsactiviteiten aan huis” en de algemene afwijkingsregels voor “Afwijking voor een tijdelijke extra zelfstandige woonruimte”

Bijlage II Positieve lijst bedrijfsdoeleinden is verwijderd.

 

Beroepstermijn

Het bestemmingsplan ligt ter inzage van 8 december 2016 tot en met 18 januari 2017. Alle relevante stukken van het bestemmingsplan kunt u op werkdagen tijdens de genoemde termijn in de hal van het stadhuis en bij het Omgevingsloket (alleen op afspraak) inzien. Adres: De Bleek 10 te Woerden. Ook kunt u de stukken online inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.woerden.nl > bouwen en verbouwen bestemmingsplannen > bestemmingsplannen in voorbereiding.

 

Klik http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0632.meije300-bVA1om de interactieve kaart te bekijken en op http://www.woerden.nl/geo/ro-online/plannen/NL.IMRO.0632.meije300-/NL.IMRO.0632.meije300-bVA1/ om de digitale bestanden te downloaden.

 

Beroep instellen

Tijdens de beroepstermijn (8 december 2016 tot en met 18 januari 2017) kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp van een of meer van de vermelde besluiten hebben ingediend, kunnen ook beroep instellen.

 

Voor zover de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht in het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden hiertegen binnen de beroepstermijn eveneens beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Beroepschriften moeten worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

 

Schorsing

Het indienen van een beroep schorst de werking van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

 

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

 

Naar boven