Coördinatiebesluit Motorhuis, Santpoort-Noord

Logo Velsen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Velsen maken bekend dat de gemeenteraad van Velsen op 24 november 2016 heeft besloten in te stemmen met de toepassing van de coördinatieregeling ex artikel 3.30 lid 1 sub b van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) voor nog te voeren planologisch juridische procedures voor de realisatie van tien woningen op de locatie Motorhuis, gelegen tussen de Hoofdstraat en Wüstelaan te Santpoort-Noord.

De gemeentelijke coördinatieregeling (paragraaf 3.6.1. van de Wro) maakt het mogelijk om de procedure voor de omgevingsvergunning en het bestemmingsplan te combineren. Op deze procedure is dan de uniforme openbare voorbereidingsprocedure (afdeling 3.4. Algemene wet bestuursrecht) van toepassing. Dit betekent, dat de voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van de besluiten worden gebundeld. Tegen de vaststelling van de besluiten (het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en eventuele andere besluiten) kan te zijner tijd, na het doorlopen van de zienswijzenprocedure, in één keer beroep worden ingesteld bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voordat dat gebeurt moet er eerst een ontwerpbestemmingsplan in procedure worden gebracht. We verwachten dat dat begin 2017 zal gebeuren. Dan worden de bijbehorende ontwerpbesluiten tegelijkertijd ter inzage gelegd. Als die procedure wordt opgestart, wordt daarover een aparte kennisgeving geplaatst. Het coördinatiebesluit treedt een dag na bekendmaking van dit besluit in werking.

Het coördinatiebesluit is via www.velsen.nl (kopje ‘bestemmingsplannen) in te zien. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Pijpers via ro@velsen.nl of 14 0255.

Naar boven