Publicatiedatum: 8 december 2016

Logo Aalsmeer

Startdatum zienswijzetermijn: 9 december 2016

Einddatum zienswijzetermijn: 19 januari 2017

Type bekendmaking: omgevingsvergunning en besluit hogere grenswaarden

Zaaknummer: Z-2015/062171

Locatie: Herenweg 78e te Kudelstaart

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmings plan Uiterweg – Plasoevers 2005 – Herenweg 78e

Het college van burgemeester en wethouders van Aalsmeer maakt, ingevolge artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wabo, bekend dat zij voornemens is de aanvraag om omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Uiterweg - Plasoevers, 2005, Herenweg 78e ten behoeve van de legalisering van een bestaande woning te verlenen. De aanvraag is geregistreerd onder nummer Z-2015/062171.

De gewenste ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan Uiterweg – Plasoevers 2005. Voor dit voornemen dient door middel van een uitgebreide procedure voor de omgevingsvergunning afgeweken te worden van het geldende bestemmingsplan.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Akoestisch onderzoek heeft uitgewezen dat de voorkeursgrenswaarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting voor de woning zal worden overschreden vanwege het wegverkeerslawaai van de Herenweg en de Ambachtsheerweg. Uit het onderzoek blijkt tevens dat geluidreducerende maatregelen onvoldoende mogelijk zijn. Ingevolge artikel 76a van de Wet geluidhinder is het mogelijk om voor deze geluidsbelasting een ontheffing te kunnen verlenen.

Ter informatie:

De aanvraag voor omgevingsvergunning, de ontwerpbeschikking, de ruimtelijke onderbouwing, het ontwerpbesluit hogere grenswaarden en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 9 december 2016 voor 6 weken op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

  • bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het gemeentehuis, Drie Kolommenplein 1 te Aalsmeer (openingstijden balie: dinsdag en donderdag tussen 8:30 en 12:30, alleen op afspraak). U kunt een afspraak maken voor een gesprek binnen deze tijden met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer 0297-387575;

  • via de gemeentelijke website www.aalsmeer.nl (onder: wonen en leven, bestemmingsplannen en structuurvisies, hoe raadpleegt u een bestemmingsplan u een bestemmingsplan, bekijk de digitale bestemmingsplannen), via deze site is het mogelijk een zienswijze digitaal in te dienen;

  • bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het Raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen (openingstijden balie: maandag, dinsdag en woensdag tussen 8:30 en 15:30, donderdag tussen 8:30 en 16:30 en vrijdag tussen 8:30 en 12:30);

  • via de website ruimtelijkeplannen.nl: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=

NL.IMRO.0358.OIAVHB09xP-OW01

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een zienswijze betreffende de ontwerpbeschikking inzake de omgevingsvergunning schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) kenbaar maken. Voor wat betreft het indienen van een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geldt dat deze enkel ingediend kan worden door belanghebbenden. De zienswijzen kunnen naar keuze ook mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 0297-387575 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Naar boven