Aanvullend voorbereidingsbesluit “Beperkingen voor ontwikkeling voor geitenhouderijen”

Logo Gemert-Bakel

Burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Gemert-Bakel in zijn raadsvergadering van 29 november 2016 heeft besloten te verklaren dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de gebieden niet behorende bij het plangebied van het bestemmingsplan “Gemert-Bakel Buitengebied”, zoals deze te vinden is op www.ruimtelijkeplannen.nl. Ten behoeve van deze voorbereiding heeft de gemeenteraad het aanvullend voorbereidingsbesluit “Beperkingen voor ontwikkeling voor geitenhouderijen” vastgesteld.

Eerder nam de gemeenteraad al een voorbereidingsbesluit geitenhouderijen voor het buitengebied van Gemert-Bakel. Het aanvullende voorbereidingsbesluit geldt ook voor de overige gebieden van de gemeente Gemert-Bakel. Als gevolg hiervan geldt er nu voor het gehele grondgebied van de gemeente Gemert-Bakel een voorbereidingsbesluit “Beperking voor de ontwikkeling voor geitenhouderijen”. De gemeenteraad van Gemert-Bakel is van mening dat het noodzakelijk is om op korte termijn voor het gehele grondgebied beleid vast te stellen ter voorkoming van ongewenste ontwikkelingen rondom geitenhouderijen.

Gebied voorbereidingsbesluit

Het plangebied van het aanvullend voorbereidingsbesluit “Beperkingen voor ontwikkeling voor geitenhouderijen” wordt geometrisch begrensd door de bijhorende verbeelding zoals deze te vinden is op www.ruimtelijkeplannen.nl. De plancode is NL.IMRO.1652.VBgeitenhouderij-VA01.

Inwerkingtreding voorbereidingsbesluit

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag waarop dit voorbereidingsbesluit is bekendgemaakt. Het voorbereidingsbesluit heeft een werkingsduur van één jaar.

Stukken inzien

Het voorbereidingsbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 2 december 2016 gedurende zes weken ter inzage. Maak een afspraak als u de plannen in het gemeentehuis wilt inzien. U kunt de stukken digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Volgens de Algemene wet bestuursrecht kan tegen een voorbereidingsbesluit geen bezwaar en beroep worden ingesteld.

Gemert, 2 december 2016

Naar boven