Vastgesteld bestemmingsplan ‘Vinkel Zuid’

Logo 's-Hertogenbosch

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Vinkel Zuid’ (NL.IMRO.0796.0002296-1401) op 11 oktober 2016 gewijzigd heeft vastgesteld. het bestemmingsplan ‘Vinkel Zuid’ met ingang van 5 december 2016 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Het plangebied betreft het bestaand woongebied Vinkel Zuid (Bieze en Rijshoeve) te Vinkel. Ten noorden grenst het plangebied aan de achtererven van de woningen aan de Brugstraat en ten oosten aan de achtererven van de woningen aan de Platanestraat en de Kastanjelaan. Ten zuiden, ten westen en ten noordwesten grenst het plangebied aan het buitengebied.

Het plan is een beheersbestemmingsplan in het kader van de actualisatie. Dit betekent dat het geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk maakt. Het plan legt de situatie vast zoals deze nu feitelijk bestaat. Bestaande functies (o.a. wonen, verkeer en groen) krijgen een nagenoeg zelfde bestemming als het huidige gebruik.

De wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht zijn:

• een wijziging van de begripsbepaling onder artikel 1.47 “publieksaantrekkende beroeps- en bedrijfsactiviteiten”;

• Aanpassingen artikel 5 “wonen”:

Artikel 5.1 wijziging sub a en toevoeging sub b, c en d onder meer inzake aan huis gebonden beroeps- en bedrijfsactiviteiten onder voorwaarden;

Artikel 5.2.1 wijziging van voorwaardelijke verplichting aanwezigheid parkeren op eigen terrein;

Een wijziging van artikel 5.5 lid b: invoegen verbod publieksaantrekkende beroeps en bedrijfsactiviteiten aan huis;

Artikel 5.6 lid a wijziging afwijkingsbevoegdheid inzake beroeps- en bedrijfsactiviteiten aan huis onder voorwaarden;

Toevoeging artikel 5.6 lid b afwijkingsbevoegdheid inzake publieksaantrekkende beroep- en bedrijfsactiviteiten aan huis onder voorwaarden;

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken, zoals de integrale lijst van wijzigingen, ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite

www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen of op www.ruimtelijkeplannen.nl (hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden).

Beroep tegen het bestemmingsplan?

Wilt u beroep instellen tegen het bestemmingsplan dat de raad heeft vastgesteld? U kunt alleen beroep instellen als u belanghebbende bent. Bovendien moet u tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend. Dit laatste geldt niet in twee gevallen:

• als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest zich tijdig tot de raad te wenden; of

• als u beroep wilt instellen tegen wijzigingen die de raad pas bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het ontwerp heeft aangebracht.

Als u beroep wilt instellen, moet u een gemotiveerd beroepschrift sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in de periode dat het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt.

Stelt u beroep in of hebt u dit al gedaan? Dan kunt u de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Naar boven