VASTSTELLING BESTEMMINGSPLAN ‘STRAVINSKYPAD’ EN VERLENING OMGEVINGSVERGUNNING VOOR ZES SENIORENWONINGEN AAN HET STRAVINSKYPAD 2 T/M 12

Logo Oud-Beijerland

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 en 3.30 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat:

  • de gemeenteraad op 22 november 2016 het bestemmingsplan ‘Stravinskypad’ met nummer NL.IMRO.0584.BPWONEN2016037-VG99, ongewijzigd heeft vastgesteld;

  • burgemeester en wethouders op 22 november 2016 hebben besloten de omgevingsvergunning te verlenen voor de bouw van zes seniorenwoningen op het perceel plaatselijk bekend Stravinskypad 2 tot en met 12 in Oud-Beijerland.

Plangebied

Het plangebied is gelegen aan het Stravinskypad, centraal in de wijk ‘Poortwijk’. Het plangebied wordt aan de noordoostzijde begrensd door respectievelijk het Stravinskypad en de Elgarstraat. Aan de zuidzijde vormt de Bethelkerk de begrenzing van het plangebied. De westzijde van het plangebied wordt begrensd door de watergang parallel aan het Componistenpad.

 

Aanleiding en inhoud

Op de locatie Stravinskypad was tot enkele jaren geleden het semipermanente schoolgebouw van OBS De Klinker gesitueerd. Inmiddels is de basisschool verhuisd naar een nieuw onderkomen en is het semipermanente schoolgebouw afgebroken. Momenteel is deze locatie volledig onbebouwd. Het zuidelijke deel – dat daarvoor in gebruik was als speelplein bij de basisschool – is thans in gebruik als openbaar parkeerterrein. Het noordelijke deel van het plangebied is tijdelijk ingericht als grasveld. HW Wonen heeft plannen om op deze locatie zes seniorenwoningen te bouwen. De woningen komen op de locatie tegenover de nummers 1 tot en met 9 aan het Stravinskypad. Woningbouw op deze locatie past niet in het bestemmingsplan. Om de bouw van deze woningen mogelijk te maken is het noodzakelijk dat er een nieuw bestemmingsplan wordt vastgesteld.

Coördinatieregeling

Op basis van de Coördinatieverordening gemeente Oud-Beijerland 2012 is op dit project de coördinatieregeling van artikel 3.30 Wro van toepassing. Deze regeling maakt het mogelijk dat de diverse procedures gezamenlijk en gelijktijdig worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en de bekendmaking van de verschillende besluiten gelijktijdig plaatsvindt. Voor de mogelijkheid van beroep worden deze besluiten als één besluit aangemerkt.

Inzage

Met ingang van zaterdag 3 december 2016 liggen de volgende stukken gedurende de beroepstermijn ter inzage:

  • 1.

    het besluit van de gemeenteraad en het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken;

  • 2.

    de verleende omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken.

U kunt deze stukken inzien in het gemeentehuis aan de W. van Vlietstraat 6 in Oud-Beijerland. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag (behalve dinsdag) van 8.00 tot 17.00 uur en dinsdag van 8.00 tot 20.00 uur. Op vrijdag sluit het gemeentehuis om 13.00 uur. De stukken (met uitzondering van de bijgevoegde documenten die deel uitmaken van de omgevingsvergunning) zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten). Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tegen deze gecoördineerd tot stand gekomen besluiten staat rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van het beroep worden de genomen besluiten aangemerkt als één besluit. Beroep kan met ingang van 3 december 2016 gedurende zes weken worden ingesteld.

 

Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die op tijd een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning heeft ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen deze ontwerp-besluiten in te dienen;

 

In het beroepschrift dient u per onderdeel duidelijk te vermelden of de beroepsgronden betrekking hebben op het bestemmingsplan en/of de omgevingsvergunning.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat de besluiten in werking treden kan degene die een beroepschrift heeft ingediend de Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

Deze voorzitter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van de vaststellingsbesluiten en de omgevingsvergunning uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

 

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland

Naar boven