Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Nijmegen Dukenburg – 8 (Skaeve Huse, Stadbroekseweg)’, Nijmegen

Logo Nijmegen

De Raad van de gemeente Nijmegen heeft, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, bij besluit van 27 januari 2016 het bestemmingsplan Nijmegen Dukenburg – 8 (Skaeve Huse, Stadbroekseweg) gewijzigd vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Nijmegen Dukenburg – 8 (Skaeve Huse, Stadbroekseweg), het vaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken, liggen voor iedereen ter inzage met ingang van 9 februari 2016 tot en met het einde van de beroepstermijn.

Wijzigingen

Wijzigingen ten opzichte van het eerder vastgestelde bestemmingsplan

In het bestemmingsplan zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

  • De paragrafen 1.4, 2.2 en 2.3 van de plantoelichting zijn aangepast.

  • Er zijn drie nieuwe bijlagen toegevoegd aan de plantoelichting:

    • Tussenuitspraak Raad van State (30-09-2015)

    • Analyse met betrekking tot gevolgen van plaatsing van een drift beperkende haag (4 januari 2016)

    • Skaeve Huse – Verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit (januari 2016)

  • In de planregels van de bestemming Groen is artikel 3 lid 1, onder i aangepast.

  • In de planregels van de bestemming Wonen – Woonwagenstandplaats is artikel 6 lid 3, onder b aangepast.

Bestuurlijke lus

Op dit besluit is artikel 8.51 lid d van de Algemene wet bestuursrecht (‘bestuurlijke lus’) van toepassing. De gemeenteraad heeft van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State opdracht gekregen om binnen 20 weken na de tussenuitspraak drie gebreken te herstellen. Op 23 december 2015 is het gebrek omtrent de kennisgeving op http://www.ruimtelijkeplannen.nl reeds hersteld. Het bij besluit van 27 januari 2016 vastgestelde bestemmingplan voorziet in het herstellen van de nog resterende twee gebreken.

Inzage

Het besluit en de bijbehorende stukken, liggen van dinsdag 9 februari tot en met dinsdag 22 maart 2016 ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 75 te Nijmegen.

Het digitaal bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP4008-VG02

De bronbestanden zijn beschikbaar via: http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/plannen/NL.IMRO.0268.BP4008-/NL.IMRO.0268.BP4008-VG02

Daarnaast is het bestemmingsplan als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website: http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Beroep

Belanghebbenden die het met het bovenstaande besluit niet eens zijn en die in de voorprocedure tijdig hun zienswijze hebben ingediend, alsmede diegenen die niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend kunnen in de periode van woensdag 10 februari 2016 tot en met dinsdag 22 maart 2016 tegen de aangebrachte wijzigingen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

NB. Er loopt al een beroepsprocedure onder nummer 201500335/1/R2.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde gewijzigde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten kan een belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk – gemotiveerd – verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

NB. De ABRvS heeft het besluit van 29 november 2014 tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Nijmegen Dukenburg – 8 (Skaeve Huse) bij tussenuitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State van 30 september 2015 (ECLI:NL:RVS:2015:3067) geschorst.

Digitaal

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in de dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

Naar boven