Omgevingsvergunning 'Hyacinthenlaan 8-10' in Hillegom

Logo Hillegom

Burgemeester en wethouders van Hillegom maken bekend dat zij op 21 januari 2016 hebben besloten om met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3˚, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht af te wijken van het bestemmingsplan ‘1e herziening Landelijk Gebied 1997’ voor het verlenen van een omgevingsvergunning voor Hyacinthenlaan 8-10.

 

Plangebied en inhoud van het plan

Het betreft het wijzigen van de agrarische bestemming naar een bedrijfsbestemming voor het perceel Hyacinthenlaan 8-10 in Hillegom. Momenteel wordt het pand niet meer gebruikt als agrarische bedrijfsruimte en staat het leeg. Het is nu mogelijk om hier bedrijfsruimte te realiseren voor opslag, welke niet alleen agrarisch is gelieerd. De agrarische bestemming categorie 3.1t (testcentrum) is omgezet naar een bedrijfsbestemming milieucategorie 2 ten behoeve van opslagunits. Daarnaast worden aan de noordwestzijde van het bedrijfspand een nieuw parkeerterrein en ontsluiting voor de opslagunits gerealiseerd. Voor het verlenen van deze vergunning wijken wij af van het bestemmingsplan.

 

Ter inzage

Het besluit ligt met ingang van 10 februari tot en met 22 maart 2016 (zes weken) voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis van Hillegom in de gemeentewinkel, gevestigd aan de Hoofdstraat 115 in Hillegom, elke werkdag geopend van 8.30 tot 12.30 uur en op donderdagavond van 16.00 tot 20.00 uur. Dit besluit is ook digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Beroep

Een belanghebbende, die eerder een zienswijze over het ontwerpbesluit heeft ingediend, en een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig een zienswijze bij burgemeester en wethouders heeft ingediend, kunnen tot en met 22 maart 2016 tegen de verleende omgevingsvergunning beroep instellen bij de rechtbank Den Haag, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Het besluit treedt in werking met ingang van 23 maart 2016. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag (Postbus 20302, 2500 EH Den Haag) een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

 

Hillegom, 9 februari 2016

Naar boven