Voorontwerp van het bestemmingsplan “Walsberg, 1e herziening”

Logo Deurne

Waarom dit bestemmingsplan?

Door de wetgever is bepaald, dat de bestemmingen van gronden iedere 10 jaar telkens opnieuw vastgesteld moeten worden. De 10 jaar termijn voor het bestemmingsplan “Walsberg” loopt in 2017 af. Daarom is begonnen met de voorbereiding van dit bestemmingsplan. Het plan heeft een conserverend karakter. Dit betekent dat de regelingen zoals die opgenomen is in het bestaande bestemmingsplan “Walsberg” het uitgangspunt is.

Voor welk gebied is dit?

Het plan heeft betrekking op de Walsberg, ten noordoosten van het centrum van Deurne. Het plangebied van het bestemmingsplan wordt aan de noordzijde begrensd door de achterperceelsgrenzen van de woningen aan de Walsbergseweg, Eekstraat, Milhezerweg en Trimpertstraat, de rand van de woonbuurt tussen de Hemelrijkseweg en de Suezlaan, en de Suezlaan zelf. De westgrens van het plangebied wordt gevormd door de achterperceelsgrenzen van de woningen aan de Walsbergseweg. De achterperceelsgren-zen van de woningen aan de Heikant en de Reeksenakker vormen de oostgrens van het plangebied. Aan de zuidkant loopt de grens van het plangebied tot en met de Hel-mondsingel/Langstraat, inclusief de op- en afrit ter hoogte van de Milhezerweg. De wo-ningen ten zuiden van de Langstraat behoren van oudsher bij Walsberg en zijn daarom ook onderdeel van het plangebied. 

Over de exacte ligging van de grenzen van het plangebied kunt u informatie bij het Klantcontactcentrum inwinnen of u kunt het voorontwerpbestemmingsplan digitaal raadplegen.

Wat ligt ter inzage?

In het kader van de voorbereiding is een voorontwerpbestemmingsplan opgesteld. Het voorontwerpbestemmingsplan (NL.IMRO.0762.BP201606-A001) en de hierbij behorende stukken liggen ter inzage.

Wanneer ligt dit ter inzage?

Alle stukken liggen vanaf vrijdag 9 december 2016  tot vrijdag 23 december 2016 ter inzage.

Waar is dit terug te vinden?

Alle stukken kunt u op de volgende manieren raadplegen:

- digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.deurne.nl

- bij het Klantcontactcentrum (tijdens de openingstijden) in het gemeentehuis aan de Markt 1.

Wat betekent dit voor u?

Inspraak

Tijdens de terinzagelegging kan iedereen een mondelinge of schriftelijke inspraakreactie geven op het voorontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke inspraakreacties kunt u richten aan het college van Burgemeester en wethouders van Deurne (Postbus 3, 5750 AA Deurne). Voor een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het Klantcontactcentrum, via het algemene telefoonnummer (0493) 387 711.

Inloopavond

Voor iedereen organiseert de gemeente een inloopavond. Tijdens deze avond kunt u het voorontwerpbestemmingsplan inzien en kunt u vragen stellen. De inloopavond vindt plaats op:

- Dinsdag 13 december, van 19:30 tot 21:00 uur in het Gerardushuis, Parkstraat 2 in Walsberg.

Heeft u vragen?

Laat het ons gerust weten. Ons Klantcontactcentrum is op werkdagen bereikbaar. U kunt bellen naar (0493) 38 77 11.

 

Deurne, 8 december 2016

Naar boven