ONTWERPBESTEMMINGSPLAN ‘SCHOKKERHOEK’

Logo Urk

Burgemeester en wethouders van Urk maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 juncto artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van vrijdag 2 december 2016 gedurende zes weken voor een ieder het ontwerpbestemmingsplan-plus met verbrede reikwijdte Schokkerhoek (hierna: ontwerpbestemmingsplan Schokkerhoek) alsmede het ontwerp exploitatieplan Schokkerhoek en het betreffende ontwerpbeeldkwaliteitsplan ter inzage ligt. 

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling die het mogelijk maakt om woningbouw, (maatschappelijke) voorzieningen, ontsluiting en bedrijvigheid te realiseren op de gronden gelegen tussen het bedrijventerrein Zwolsehoek, de Domineesweg, Karel Doormanweg en de Urkervaart. Het ontwerp bestemmingsplan betreft een actualisatie van het geldende bestemmingsplan Waterschapwijk (welke dateert uit 2007). De gebruiks- en bouwontwikkelingsmogelijkheden komen in grote lijnen overeen met de mogelijkheden zoals die in het thans nog geldende bestemmingsplan zijn opgenomen.

Ontwerp exploitatieplan

Ook ligt ingevolge artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerp exploitatieplan Schokkerhoek met de hierbij behorende stukken ter inzage. Dit ontwerp exploitatieplan heeft betrekking op nagenoeg het gehele gebied van het ontwerpbestemmingsplan Schokkerhoek.

Ontwerp beeldkwaliteitsplan

Het beeldkwaliteitsplan omschrijft de beoogde visuele uitstraling van de gebouwen en de openbare ruimte van het gebied Schokkerhoek. In een beeldkwaliteitsplan wordt een verband gelegd tussen de bestaande karakteristieken en kwaliteiten van een gebied en nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen. De in het plan geformuleerde eisen en aanbevelingen worden gehanteerd als toetsingskader bij de omgevingsvergunningverlening van bouwplannen in het gebied.

Ter inzage

Het college van burgemeester en wethouders heeft het ontwerpbestemmingsplan Schokkerhoek met het exploitatieplan Schokkerhoek en het ontwerp beeldkwaliteitsplan Schokkerhoek vastgesteld op 29 november 2016. De plannen liggen van vrijdag 2 december tot en met 12 januari 2017 ter inzage tijdens de openingstijden van het gemeentehuis vanaf heden voor een termijn van 6 weken ter inzage bij het Gemeenteportaal, eenheid Dienstverlening, Singel 9 te Urk.

Digitaal raadplegen

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp exploitatieplan Schokkerhoek is digitaal in te zien op internet: www.urk.nl/wonen-verkeer-en-veiligheid/bestemmingsplannen of op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan Schokkerhoek is: NL.IMRO.0184.BP2016SCH-0201 en van het ontwerp exploitatieplan NL.IMRO.0184.EP2016SCH-0201.

Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge bestemmingsplan (zoals een pdf of een papieren versie).

Het ontwerp beeldkwaliteitsplan is digitaal in te zien op internet: www.urk.nl/wonen-verkeer-en-veiligheid/bestemmingsplannen.

Indienen zienswijzen

Tijdens de terinzagelegging van zes weken kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerp exploitatieplan en/of het ontwerpbeeldkwaliteitsplan Schokkerhoek schriftelijk of mondeling naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen stuurt u aan het college van B&W van Urk, Postbus 77, 8320 AB, onder vermelding van: zienswijze Schokkerhoek.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw mr. I.M. Westhoff, afdeling BMO, bereikbaar onder telefoonnummer 0527 689 944.

 

Urk, 1 december 2016

Burgemeester en wethouders van gemeente Urk

Naar boven