Gemeente Midden-Delfland - (gewijzigde) vaststellingbestemmingsplan - “Rijksstraatweg tussen nr 28 en 32 in Schipluiden”, Midden-Delfland en vaststelling bijbehorend besluit Hogere grenswaarde geluid “Rijksstraatweg tussen nr 28 en 32 in Schipluiden”

Logo Midden-Delfland

(gewijzigde) v aststelling bestemmingsplan “Rijksstraatweg tussen nr . 28 en 32 in Schipluiden”

Burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Delfland maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij het vastgestelde bestemmingsplan “Rijksstraatweg tussen nr 28 en 32 in Schipluiden” met het planidentificatienummer NL.IMRO.1842.bp16BG02-va01 en het daarbij behorende vastgestelde besluit Hogere grenswaarde geluid ter inzage leggen.

Planbeschrijving en plangebied

Het plangebied betreft het perceel Rijksstraatweg tussen huisnummer 28 en 32, ten noorden van de kern Schipluiden in de gemeente Midden-Delfland. De locatie ligt aan de Gaag.

Het plangebied wordt ontsloten door een insteekweg van de Rijksstraatweg. De Rijksstraatweg is de weg tussen Schipluiden en Den Hoorn.

Het voornemen voorziet in de realisatie van een nieuwe woning aan de Rijksstraatweg. Hierdoor zal de historisch bebouwde structuur aan de Rijksstraatweg worden hersteld.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 15 juli tot en met 25 augustus 2016 ter inzage gelegen. Er is 1 zienswijze ingediend die aanleiding gaf het bestemmingsplan in toelichting en regels ten aanzien van de waterhuishouding op het perceel aan te passen.

B esluit Hogere grenswaarde geluid.

De Wet geluidhinder geeft aan dat de geluidsbelasting aan de buitengevels van woningen en andere geluidsgevoelige bestemmingen bij voorkeur niet hoger mag zijn dan 48 dB. Uit de berekeningen blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB op de gevel van de nieuwe woning wordt overschreden. De maximale ontheffingswaarde van 58 dB wordt echter niet overschreden. Maatregelen om de geluidsbelasting te reduceren zijn niet mogelijk, gewenst en/of doelmatig. Er is dan ook een besluit hogere waarde vastgesteld.

Gelet op artikel 83 Wgh is het college van burgemeester en wethouders bevoegd een hogere grenswaarde (tot de wettelijk bepaalde maximaal toelaatbare waarde) vast te stellen.

Het ontwerp besluit Hogere grenswaarde heeft van 15 juli tot en met 25 augustus 2016 ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan met planidentificatienummer NL.IMRO.1842.bp16BG02-va01 en het besluit Hogere grenswaarde geluid met de hierbij behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 2 december 2016 gedurende zes weken tijdens de openingstijden voor eenieder ter inzage bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, Anna van Raesfeltstraat 37 in Schipluiden.

Het besluit en de bijbehorende stukken kunt u ook inzien als PDF op de gemeentelijke website: www.middendelfland.nl > Actueel > stukken ter inzage of op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kiest u ‘Bestemmingsplannen’ waarna u het besluit kunt oproepen door het invullen van de locatie of het planid-nummer:

NL.IMRO.1842.bp16BG02-va01

Beroep

Een belanghebbende kan binnen de termijn van ter inzage ligging tegen het betreffende raadsbesluit en het besluit tot vaststelling hogere grenswaarde beroep instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voorwaarde is wel dat hij een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, tenzij hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en tenzij het bestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld. In het laatste geval kan alleen beroep worden ingediend tegen de gewijzigde onderdelen.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat het besluit van de gemeenteraad in werking treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

U kunt contact opnemen met de volgende medewerker van de afdeling Bouwen, Milieu en Handhaving voor nadere informatie over het bestemmingsplan: Bart Boon (015) 380 42 22

Schipluiden, 1 december 2016

Naar boven