Vaststelling bestemmingsplan ‘Timmersteekade en passantenhaven’

Logo Geertruidenberg

Het college van B&W van de gemeente Geertruidenberg maakt bekend dat de gemeenteraad op 24 november 2016 het bestemmingsplan ‘Timmersteekade en passantenhaven’ met IMRO-nummer NL.IMRO.0779.GBBPtimmersteekade-vs01 ongewijzigd heeft vastgesteld (artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening).

Dit bestemmingsplan maakt aanlegsteigers aan de Timmersteekade in Geertruidenberg mogelijk om historische woonschepen aan te meren. De maximaal zes historische schepen mogen bewoond worden. Het bestemmingsplan biedt tevens ruimte aan een kleine uitbreiding / aanpassing van de aanlegsteigers in de passantenhaven in Geertruidenberg.

 

Besluit hogere grenswaarden geluid

Het college van B&W van de gemeente Geertruidenberg heeft op 15 november 2016 overeenkomstig artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) voor het plan hogere waarden vastgesteld als gevolg van het wegverkeerslawaai van de Stationsweg.

 

Communicatie

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan, het besluit hogere grenswaarden en de bijbehorende stukken gedurende zes weken met ingang van vrijdag 2 december 2016 tot en met donderdag 12 januari 2017 inzien in de Gemeentewinkel, Vrijheidstraat 2 in Raamsdonksveer. U kunt er elke werkdag terecht van 8.30 uur tot 13.00 uur en op woensdag van 14.00 uur tot 20.00 uur. Ook kunt u het bestemmingsplan en bijbehorende stukken inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke viewer 0779.ropubliceer.nl.

 

Beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van het bestemmingsplan en het besluit van het college tot het vaststellen van hogere grenswaarden kunnen belanghebbenden gedurende de hierboven genoemde inzagetermijn schriftelijk beroep instellen. Als u uw zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan of het besluit hogere waarde op tijd aan de gemeenteraad/het college kenbaar heeft gemaakt of als u als belanghebbende kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest uw zienswijze bij de gemeenteraad/het college kenbaar te maken, kunt u van 2 december 2016 tot en met 12 januari 2017 beroep instellen.

Het beroepschrift moet worden gericht aan:

 

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA ’s-Gravenhage

 

Het instellen van beroep schort de werking van het bestemmingsplan of het besluit hogere waarden niet op. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

 

Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden treden in werking op 13 januari 2017, tenzij voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven