Rectificatie Herstelbesluit bestemmingsplan Buitengebied 2014 ('bestuurlijke lus')

Logo Weststellingwerf

In de Staatscourant van 23 november 2016 nr. 63620 , is het “H erstelbesluit bestemmingsplan Buitengebied 2014 ('bestuurlijke lus') bekendgemaakt. Vanwege het ontbreken van een beschrijving van de beroepsmogelijkheden in die advertentie , volgt deze rectificatie.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weststellingwerf maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 14 november 2016 het herstelbesluit bestemmingsplan Buitengebied 2014 ('bestuurlijke lus') als vervat in het bestand NL.IMRO.0098.BPBuitengebied2014-VA03 heeft vastgesteld. Dit herstelbesluit volgt uit de tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 1 juni 2016 ten aanzien van het bestemmingsplan Buitengebied 2014, inhoudende het herstellen van een gebrek middels de zogenaamde bestuurlijke lus in een viertal beroepen.

Wijzigingen

Het herstelbesluit betreft de volgende wijzigingen:

  • Inzake het perceel kadastraal bekend WVG L 1349 gelegen naast Binnenweg 9 Nijeholtpade en tegenover Binnenweg 18 Nijeholtpade:

    • -

      verbeelding; opnemen aanduiding “specifieke vorm van agrarisch - kwekerij”.

  • Inzake het perceel P. Stuyvesantweg 38 Sonnega, kadastraal bekend ODT G 705 en ODT G 276:

    • -

      verbeelding; opnemen twee bouwvlakken binnen de bestemming “Agrarisch”, en de aanduidingen “bedrijfswoning uitgesloten” en “specifieke bouwaanduiding - sloopverplichting”.

    • -

      regels; aanpassing artikel 3.1 onder g (uitsluiting bedrijfswoning) en artikel 3.2.1 onder b sub 6 (sloopverplichting) van de bestemming “Agrarisch”.

  • Inzake het perceel Pastorieweg 5 Noordwolde, kadastraal bekend NWD M 179:

    • -

      verbeelding; opnemen aanduiding “specifieke vorm van natuur – verblijfsrecreatie – mobiel kampeermiddel”.

    • -

      regels; aanpassing artikel 14.1 onder e sub 2 (max. 8 maanden aaneengesloten gebruik mobiel kampeermiddel) alsmede artikel 14.1 onder l en artikel 14.2.1 onder e (regelingen inzake berging) van de bestemming “Natuur”.

    • -

      regels; aanpassing artikel 38.3 (persoonsgebonden overgangsrecht stacaravan).

  • Algemeen:

    • -

      regels; aanpassing artikel 25.3.1 onder e sub 2 van de bestemming “Wonen” en artikel 26.3.1 onder f sub 2 van de bestemming “Wonen - Voormalige boerderijpanden” (wijziging regeling nieuwbouw bijgebouwen bij sloop).

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan kan vanaf donderdag 1 december gedurende een termijn van zes weken (tot en met woensdag 11 januari 2017) worden ingezien bij de publieksbalie van de gemeente Weststellingwerf, bezoekadres Griffioenpark 1, 8471 KR te Wolvega. Het bestemmingsplan is ook raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plan identificatie nummer is: NL.IMRO.0098.BPBuitengebied2014-VA03.

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het herstelbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Een beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten: naam en adres van de indiener,

dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het

beroep. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

 

Als u beroep instelt, heeft dat geen schorsende werking. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. U kunt bij afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dat verzoek binnen de beroepstermijn is ingediend, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan wanneer op dat verzoek is beslist.

Naar boven