Ontwerpbestemmingsplan ‘Van den Woudestraat 1A, Warmond’

Logo Teylingen

I dentificatienummer: NL.IMRO.1525 .BP2016WAR10006-0103

Burgemeester en wethouders maken in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 22 november 2016 hebben besloten het ontwerpbestemmingsplan ‘Van den Woudestraat 1A, Warmond’ in procedure te brengen en voor een ieder ter inzage te leggen.

Totstandkoming en i nhoud van het plan

Het college van B&W nam in september 2015 een besluit over herontwikkeling van de voormalige gemeentewerf Warmond naar woningbouw met behoud van de brandweerkazerne. Het betreft het gebied aan de Van den Woudestraat 1A in Warmond.

Het plangebied wordt begrensd door de watergang aangrenzend aan de brandweerkazerne, de appartementen aan de Van den Woudestraat en de watergang achter de woningen aan Ganzenwei 230-276.

Binnen de kaders van het voorontwerpbestemmingsplan is voor de ontwikkelopgave (door middel van een markttender) de ontwikkelaar met het best passende plan geselecteerd. Het ruimtelijk kader wordt gevormd door voorliggend bestemmingsplan.

In het ontwerpbestemmingsplan is het stedenbouwkundig plan verwerkt dat ten tijde van het voorontwerpbestemmingsplan nog niet bekend was. Dit plan gaat uit van de realisatie van grondgebonden koopwoningen (12) en sociale huurwoningen (13).

 

Wijzigingen ten opzichte van voorontwerpbestemmingsplan De verbeelding van het ontwerpbestemmingsplan is specifiek van opzet maar passend binnen de regels uit het voorontwerpbestemmingsplan.

Het stedenbouwkundig plan en de verkaveling van de woningen zijn vastgelegd in de regels en op de verbeelding van het ontwerpbestemmingsplan.

Verschillen tussen het ontwerpbestemmingsplan en het voorontwerpbestemmingsplan zijn:

  • Plangrens: aan de randen van het plangebied zijn enkele marginale wijzigingen in de plangrens doorgevoerd

  • Bouwhoogte: de bouwhoogte is met 50 centimeter verhoogd (10,5 meter) ten behoeve van een betere technische uitvoerbaarheid van het stedenbouwkundig plan

  • Woningaantal: het maximaal aantal te bouwen woningen is teruggebracht van 30 naar 25

  • Inspraak vooroverleg: enkele tekstuele en inhoudelijke wijzigingen naar aanleiding van de nota van inspraak en vooroverleg

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Van den Woudestraat 1A, Warmond’, ligt vanaf donderdag 1 december 2016 tot en met woensdag 11 januari 2017 ter inzage in het gemeentekantoor, Wilhelminalaan 25 in Sassenheim.

Digitaal i nzien

De digitale versie van dit ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op:

- De ‘landelijke voorziening’ www.ruimtelijkeplannen.nl.

- De website www.teylingen.nl onder 'Bouwen en verbouwen' – 'Bestemmingsplannen en projecten' – 'Warmond'. U vindt hier een link naar het digitale plan en een link naar de authentieke digitale bestanden.

Inloopavond

Voor belanghebbenden organiseert de gemeente Teylingen op 14 december 2016 een inloopavond van 19.30 tot 21.00 uur in het Trefpunt, Herenweg 80 Warmond. Tijdens deze avond kunt u vragen stellen over het bestemmingsplan. Tevens is het tijdens deze avond mogelijk vragen te stellen over de verkoop of huur van de te realiseren woningen.

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Teylingen, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout, telefoon 14 0252. U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Teylingen via emailadres: gemeente@teylingen.nl

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Josephine Braam en Niels Olthof van de afdeling Ruimte via 14 0252.

Naar boven