Coördinatie ontwerpbestemmingsplan, ontwerpbesluit hogere waarden geluidhinder en ontwerpomgevingsvergunning ‘Slachthuisbuurt Zuidstrook: partiële herziening blok 1’, Haarlem

Logo Haarlem

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken overeenkomstig artikel 3.8 en 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van de dag na deze publicatie gedurende zes weken voor eenieder het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden geluidhinder Slachthuisbuurt Zuidstrook: partiële herziening blok 1 met identificatienummer NL.IMRO.0392.BP3120010-on01 en de hiermee gecoördineerde ontwerpomgevingsvergunning ter inzage ligt.

Doel

Ontwerpbestemmingsplan

Het plan voorziet in een actueel juridisch-planologisch kader voor de herstructurering van de woningbouw binnen het plangebied.

Ontwerpomgevingsvergunning

Er is een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van 84 appartementen op het perceel Richard Holkade 11 t/m 65 en Willem Pijperstraat 2 t/m 112, nabij de Henriëtte Bosmansstraat (kenmerk: 2016-04486). Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning bevat ons voornemen om deze vergunning te verlenen.

Ontwerpbesluit Hogere waarde

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen – op grond van art. 110a van de Wet geluidhinder – hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting vast te stellen vanwege ‘wegverkeerslawaai’ ten behoeve van de in het ontwerpbestemmingsplan geprojecteerde geluidsgevoelige gebouwen.

Ter inzage

De ontwerpbesluiten met de bijbehorende stukken liggen vanaf vrijdag 2 december 2016 tot en met donderdag 12 januari 2017 ter inzage.

U kunt de ontwerpbesluiten en de bijbehorende stukken inzien in de publiekshal in de Raakspoort, Zijlvest 39, 2011 VB te Haarlem (hoek Zijlvest/Raaks). De publiekshal is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 16.00 uur. Op donderdag van 09.00 uur tot 20.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden geluid zijn digitaal raadpleegbaar:

Informatieavond

In het kader van dit ontwerp wordt tevens een informatieavond georganiseerd voor belangstellenden op donderdag 7 december van 19.00 tot 20.00 uur in het Buurtcentrum De Hamelink, Noormannenstraat 1.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan eenieder zienswijzen naar voren brengen over het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning. Tegen het ontwerpbesluit hoger waarden geluid kunnen belanghebbenden zienswijzen naar voren brengen. Dit kan digitaal via het emailadres antwoord@haarlem.nl. Schriftelijke zienswijzen stuurt u naar Postbus 511, 2003 PB in Haarlem, t.a.v. dhr. K. Glas. Uw zienswijze dient voorzien te zijn van uw naam, adres, datum en de naam van het ontwerpbesluit. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar op tel. 023–511 3544. (b.g.g. op tel. 023–511 3551).

Naar boven