Ontwerp omgevingsvergunning planologisch afwijken en bouwen en ontwerp besluit hogere grenswaarde, Galgkade, Vlaardingen

Logo Vlaardingen

Gemeente Vlaardingen

 

Ontwerp omgevingsvergunning planologisch afwijken en bouwen en ontwerp besluit hogere grenswaarde

 

Locatie Galgkade:

  • planologisch afwijken ten behoeve van de bouw van 141 woningen en een multifunctionele voorziening

  • bouwen eerste deel t.w. 26 grondgebonden eengezinswoningen

 

Burgemeester en Wethouders van Vlaardingen maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 2.4 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend een omgevingsvergunning voor het gebruiken van gronden in strijd met een bestemmingsplan, als bedoeld in artikel 2.1, lid 1 onder c van de Wabo te nemen, met toepassing van artikel 2.12 eerste lid onder a onder 3.

 

De ruimtelijke onderbouwing behorend bij een planologisch afwijken van het bestemmingsplan heeft betrekking op de juridisch-planologische regeling voor het gehele Stationsgebied-Galgkade. Het plan beoogt de bouw van 141 grondgebonden woningen en een multifunctionele ruimte van circa 600 m2.

 

Deze ontwerp omgevingsvergunning betreft het bouwen van de eerste 26 grondgebonden woningen. Het bouwplan heeft de bestemmingen Woondoeleinden (gestapeld) waarbij de aanduiding gestapeld betekent dat er uitsluitend gestapelde woningen, tot een maximum van 250 mogen worden gerealiseerd. Het bouwplan is tevens in strijd met de bestemming verkeersdoeleinden. Deze bestemmingen worden gewijzigd in Wonen.

 

Ontwerpbesluit vaststellen hogere grenswaarde Wet geluidhinder

 

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen zijn van plan om een hogere grenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai als bedoeld in artikel 83 e.v. van de Wet geluidhinder vast te stellen ten behoeven van bovengenoemde omgevingsvergunning.

 

De hogere grenswaarden ten gevolge van wegverkeer is nodig voor 91 woningen.

 

Ter inzage

U kunt de ontwerp omgevingsvergunning met bijbehorende stukken alsmede het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder vanaf 1 december 2016 gedurende 6 weken digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl met planid. NL.IMRO.0622.0197pbGalg2010-0020

 

Tevens zijn de stukken te raadplegen via de gemeentelijke website, waar verwezen wordt naar de link https://www.officielebekendmakingen.nl/. Er zijn geen papieren stukken beschikbaar.

 

Op de desbetreffende besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

 

Gedurende de termijn van de terinzageligging kan iedereen, bij voorkeur schriftelijk, zijn zienswijze op het plan en het vaststellen van hogere grenswaarden kenbaar maken. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor verzoeken wij u tijdig, bij voorkeur een week voor het einde van de termijn van de terinzageligging, een afspraak te maken via het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke en Maatschappelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 010-2484700. U kunt uw schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. hoofd afdeling RMO, Postbus 1002, 3130 EB Vlaardingen. Vermeldt u daarbij duidelijk dat het gaat om een zienswijze.

 

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen,

Vlaardingen, 30 november 2016

 

Naar boven