ONTWERPBESTEMMINGSPLAN BUURTSTEDE, VEENENDAAL-OOST

Logo Veenendaal

Burgemeester en wethouders van Veenendaal maken bekend dat met ingang van 1 december 2016 het ontwerpbestemmingsplan “Buurtstede” ter inzage ligt.

 

Deze publicatie dient tevens te worden opgevat als de kennisgeving als bedoeld in artikel 1.3.1. Besluit ruimtelijke ordening (melding voornemen bestemmingsplanherziening). Voor bovengenoemd bestemmingsplan is geen milieueffectrapport opgesteld.

Inhoud bestemmings plan

Het bestemmingsplan heeft een beheers gericht karakter. Dit houdt in dat de bestaande situatie, zoals bij het opstellen van het bestemmingsplan bekend, als uitgangspunt is genomen. Daarbij is het feitelijke gebruik, de bestaande bebouwing, de geldende rechten en het vastgestelde beleid van belang voor de opgenomen bestemmingen. Ook verleende vrijstellingen/ontheffingen/afwijkingen van het bestemmingsplan, waarvoor de gehele ruimtelijke-juridische procedure is afgerond, zijn overgenomen in het bestemmingsplan.

Geen exploitatieplan

Voor Veenendaal-Oost is in 2003 een samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen de gemeente en een aantal private partijen. Dit heeft geresulteerd in de oprichting van het Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-Oost als Publiek Private Samenwerking (PPS) die de grondexploitatie voert voor het plan. De grondexploitatie wordt jaarlijks geactualiseerd. Er is sprake van een financieel sluitende grondexploitatie. Daarom is voor het bestemmingsplan geen exploitatieplan opgesteld.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen ligt met ingang van 1 december 2016 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is op de volgende tijden geopend:

  • maandag van 17.00 – 20.00 uur;

  • dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur en

  • donderdag van 09.00 tot 20.00 uur.

Inloopavond

Tijdens bovengenoemde zienswijzetermijn is er een inloopavond in het “Ontmoetingshuis”, Spiesheem 54 te Veenendaal. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om de bestemmingsplannen voor Buurtstede en Veenderij toe te lichten en eventuele vragen te beantwoorden. Deze inloopavond vindt plaats op 14 december 2016 van 18.30 tot 20.30 uur.

 

Plan inzien

Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken inzien. Deze publicatie is ook online geplaatst in de Staatscourant en het Gemeenteblad d.d. 30 november 2016. In deze publicaties vindt u de rechtstreekse link naar het bestemmingsplan.

Via de zoekpagina https://zoek.officielebekendmakingen.nl kunt u deze publicaties terugvinden.

Re ageren

Tot en met 11 januari 2017 kan een ieder zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling indienen.

 

Schriftelijk

Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de raad van de gemeente Veenendaal, postbus 1100, 3900 BC Veenendaal o.v.v. ‘zienswijze Buurtstede – z-166189’.

 

Mondeling

Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer G. Drost van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318) 538 538.

Openbaar

Wanneer u een zienswijze indient, kan iedereen deze zienswijze op onze website inzien. Uw reactie wordt niet geanonimiseerd. Hierdoor worden uw naam, adres en woonplaats op het internet zichtbaar.

Meer informatie

Wanneer u nog vragen heeft over het indienen van zienswijzen of het plan kunt u eveneens contact opnemen met de heer G. Drost van de afdeling Wonen en Leven via bovengenoemd telefoonnummer.

Naar boven